torstai 9. tammikuuta 2014

Kosteuttava kookos



Olen täällä blogissa ennenkin liputtanut kookosöljyn puolesta, mutta teempä sen taas, sillä aine hipoo mielestäni täydellisyyttä. Jos joutuisin autiolle saarelle ja saisin mukaani yhden ihonhoitotuoteen, olisi se ehdottomasti kookosöljy. Ja minä olen sentään erilaisten rasvojen suurkuluttaja.
Kookosöljyähän voi käyttää seka ruuanlaitossa että ulkoisesti, johon minä olen enemmän erikoistunut. En pidä erityisemmin kookoksen mausta, mutta iholle levitettynä tuoksu on sen verran mieto, että olen oppinut pitämään siitä paljonkin.
Käytän kookosöljyä koko kehon rasvaamiseen aina varpaista kasvoihin asti. Siitä on ollut apua ajoittain vähän atooppiseen ihoon taipuvaiseinen pojan ihon hoidossa ja ompa sitä tullut sipaistua koiran kuiviin anturoihinkin. Ja sillä saa meikitkin postettua helposti
Kookosöljystä saa myös tehtyä yhdessä kahvinporojen kanssa mahtavan kuorintavoiteen, josta kirjoittelin kesällä täällä.
Kaiken lisäksi öljy on tosi riittoisaa ja edellistä purkkia käytin varmaan vuoden. Olen siis ostanut omani ihan tavallisesta ruokakaupasta ja nyt googletellesani huomasin Ruohonjuuren myyvän tuota ihan samaa merkkiä. ja siis ihan ihonhoitotuotteeksi.
Lisäbonuksena purkki on omaan silmääni aika kaunis ja sen voikin huoletta unohtaa pöydälle.

Onko kookosöljy tuttu tuote teille muille ja miten olette sitä käyttäneet?


17 kommenttia:

  1. Tuttu rasva on sekä sisäisesti, että ulkoisesti. Se on myös hyvä kehon pesuaine saippuan sijasta kylmänä vuodenaikana kun iho kuivuu helposti. Kiva juttu, että tuotetta on nykyisin helposti saatavana marketeista. Paistamisessa se on myös oivallista koska kestää hyvin kuumuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kätevää todella, että sen saa napattua ihan ruokaostosten lomassa mukaansa. Jos tässä tulee kunnon pakkasia, niin pitääpä kokeilla ihan pesuaineena sitä.

      Poista
  2. Ostin kookosrasvaa ekaa kertaa syksyllä täältä Raumalta Ruokapuoti Lumosta, siellä hehkutettiin sen terveellisyyttä ja monikäyttöisyyttä, niin, että oli pakko ostaa.
    Muutaman kerran käytin sitä paistamiseen, muta jotenkin miellän kookoksen maun sopivan enemmin johonkin makeaan ruokaan, kuni esim.kalaan....
    Mutta ulkoisesti olen käyttänyt, todella on tehokasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sama ajatus, että kookoksen maku sopii paremmin makeisiin herkkuihin. Hyvä, että tulee purkki sitten ulkoisesti käytettyä.

      Poista
  3. En ole kokeillut vielä. Kuulemma toimii hyvin myös hiustenhoitoaineena. Täytyykin varmaan ostaa seuraavalla kauppareissulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen myös kuullut, että hiustenhoitoaineena hyvä, mutta en ole kokeillut. Antaa varmaan todellisen tehohoidon.

      Poista
  4. Tuo kuorintavoide idea olikin uusi, pitänee kokeilla :) Hiuksiin olen käyttänyt joskus tehohoitona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuorintavoiteena ihan paras, suosittelen. Jättää ihon tosi pehmeäksi.

      Poista
  5. Ulkoisesti ja sisäisesti on tullut käytettyä ahkerasti :)
    Tuon kuorinnan voi tehdä myös sokerin kanssa, ei sotke niin paljon jos tekee kokovartalon kuorinnan ja saunassa sokeri sulaa ihanasti iholle. Tosin ei ole niin ekologinen vaihtoehto kuin käytetyt kahvinporot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oon kanssa kuullut, että sokerikin olisi hyvä kaveri kookokselle. Tykkäsin kyllä hirveesti tosta kookoksen ja kahvin yhteistuoksusta.

      Poista
  6. mullaki on kookosöljyä, täti toi thaimaasta tuliaisena, minusta se vaan tuoksuu voimakkaamalle kuin luontaistuotekaupasta ostamani purkki . mutta loistava juurikin kuivalle iholle .
    voiskin testailla sokerin kanssa kuorintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin meinasin kokeilla sitä, varmaan hyvä yhdistelmä sekin.

      Poista
  7. Mä käytän kookosöljyä ympäri vuoden ihon hoidossa. Ihana tuoksu ilman mitään lisättyjä tuoksuttimia! :-) Kesällä käytän öljyä sekä kasvoille, että vartalolle, mutta talvella kasvojen iho on senverran kuivempi, ettei kookosöljy riitä kosteuttamaan kasvoja tarpeeksi. Vartalon kosteutukseen riittää talvisinkin. Omat purnukkani ostan aina Ruohonjuuresta, siellä valikoima on aika laaja.

    Mä olen myös erilaisten rasvojen suurkuluttaja, mutta kyllä kookosöljy kiilaa muiden tuotteiden ohi aika selvästi. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ihan mahtavaa, että ihan puhtaasti luonnontuotteista löytyy tällainen ihmeaine. Ei ole mitään ylimääräistä mukana.

      Poista
  8. Ihana postaus!!! Pitää ehdottomasti napata tämä vinkki talteen ja kokeilla. Mulla on tosi kuiva iho ja se kaipaa jotain juurikin tällaista. Aika kalliitta juttuja tulee aina haalittua ja tämä voisi olla edullisempi vaihtoehto ja kookoksen tuoksu on kyllä ihana!!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.