keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Kodin kuumimmat neliöt


Kodin korkeimmalla käyttöasteella olevat neliöt löytyvät talostamme ehdottomasti kodinhoitohuoneesta. Tai koiranhoitohuoneesta, kuten tilaa kutsumme.
Jos rakentaisimme talon, olisi kodinhoitohuoneen koko syytä tuplata tai triplata. Eikä se siltikään olisi liian iso. No, koska täällä ollaan, niin näillä mennään. On siinä huoneessa hyvääkin. Kaappitila on maksimoitu ja pienet ratkaisut, kuten vedettävään laatikkoon piilotettu silityslauta, helpottavat elämää.
Perinteisten pyykkihuollon, lakana-, pyyhe- ja siivousvälinesäilytyksen lisäksi kodinhoitohuoneessa muun muassa ruokitaan, kammataan ja huolletaan koirat. Neljä koiraamme saavat lenkin jälkeen olla hetken kodinhoitohuoneessa, jotta turkeissa olevat lumipaakut sulavat ja koirat vähän kuivahtavat. Kodinhoitohuoneen ovi on myös se kulkuväylä, josta kuljemme lenkille ja yleensä myös omalle pihalle ulkoilemaan. Trafiikkia ja käyttötassuja siis riittää.
Kodinhoitohuone on keittiön vieressä ja se on aika normaaliin tapaan pitkä ja kapea, ja sinne on kaappien lisäksi sijoitettu keskuspölynimurin säiliö ja lämminvesivaraaja, jotka osaltaan vievät tilaa.
Mustavalkoiset verhot ovat roikkuneet ikkunoissa jo viime keväästä asti, mutta nyt lisäsin huoneeseen vähän väriä pienten taulujen muodossa ja maalasin pesualtaan takana olleen seinän. Maalina käytin Veen huoneen maalauksesta yli jäänyttä Tunto- maalia. Samalla maalilla meillä on maalattu myös olohuoneen yksi seinä.
Pikkuruinen huone sai pienillä muutoksilla heti enemmän särmää ja nyt taas jokapäiväiset askareet sujuvat mukavammin.11 kommenttia:

 1. Kyllä tuollainen koiralauma tarvitseekin oman hoitohuoneen :) Erittäin kätevää ja kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se helpottaa kyllä kummasti elämää vaikka pieni onkin.

   Poista
 2. Ihania harkittuja väripilkkuja! :) Tuo suloinen karvamatto on varmaan haastava pitää puhtaana! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säännöllisen pesun ja harjauksen se vaatii, mutta muuten aika helppo. Ja osat pitää muistaa pestä erikseen, käsin :)

   Poista
 3. Onneks teillä on sentään edes pieni koiranhoitohuone. :-) Meillä tassuja on vaan neljä, mutta niidenkin puhtaanapitoon kodinhoitohuone olis omiaan. Meillä on eteisessä vaan vessa, jossa ei ole lattiakaivoa, joten koiran tassuja ei saa kunnolla pestyä kuralenkiltä tultaessa. Ensin pitäis kuskata kuranen koira keittiön läpi kylpyhuoneeseen ja senjälkeen oliskin siivottava puol kämppää sotkuista. :-D Ollaan ratkastu tää tassunpesuongelma lasten pienellä ämpärillä, joka täytetään vedellä ja sitten dipataan Onnin tassut yks kerrallaan ämpäriin ja kuivataan. Kyllä hätä keinot keksii. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei teillähän on ihan mahtavasti ratkaistu tassunpesut. Onni arvostaa varmasti kun ei tarvitse mennä kokonaan suihkuun :)

   Poista
 4. Kodinhoitohuone on kyllä sellanen mihin mäkin tahtoisin lisänelijöitä ja säilytystilaa lisää. Tosi kiva tuo raitakangas! Ja koirulit siellä suloisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että tämä huone ei voi olla liian suuri. Ainakaan kenelläkään, jolla on lapsia tai koiria. Tai molempia :)

   Poista
 5. Koirien kanssa kodari olisi kyllä ihana lisä. Sitä meillä kuitenkaan ei ole, joten pakko ne on taluttaa ulkoilun jälkeen heti tuonne suurempaan kylppäriin kuivumaan. Mutta onneksi on edes se :)

  Ja tuo maali toi kyllä tosiaan huoneeseen lisää särmää, kuten sanoitkin! Pakko kuitenkin vielä hehkuttaa - kuinka suloiset pienet karvatassut siellä teillä asuukaan, ihanat <3

  Kivaa viikonloppua koko poppoolle sinne ja koiruuksille paljon rapsutuksia!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.