maanantai 27. tammikuuta 2014

Pakkaspäivän bataattikeitto




Viikonloppuna tein ison satsin bataattikeittoa Coconut White -blogin Padmerinen ohjeella. Ja voi, se oli herkullista. Keittoa tarjottiin lauantaina kylässä olleille ystäville ja sunnuntaina lämmitimme sitä vielä laskettelureissun jälkeen. Kyllä lämmin keitto maistuu vaan parhaalta kunnon ulkoilun jälkeen. Keiton lisäksi tarjolla oli rapeaa pekonia ja krutonkeja. Ja tietysti vaaleaa leipää.
Keitto on tosi helppo ja nopea tehdä vaikka arkiruuaksi ja toimi kyllä meillä koko perheelle. Itse tein keiton kaksinkertaisena ja siitä sitten syötiinkin kahtena päivänä

1 litra vettä
1 kasvisliemikuutio
1 sipuli
Noin 700 g bataattia
3-4 porkkanaa
1 prk kermaa
3/4 tl suolaa
2-3 rkl makeaa chilikastiketta

Kasvikset keitettiin liemikuution kanssa kypsiksi ja keitto soseutettiin. Sileään keittoon lisättiin kerma, jonka jälkeen keitto kiehautettiin ja lisättiin mausteet eli suola ja chilikastike.

Helppoa ja herkullista.


7 kommenttia:

  1. Näyttääpä aurinkoiselta. Keitto voisikin lämmitää ihanasti näillä keleillä. :)

    VastaaPoista
  2. Oi, hyvältä näyttää ja kuulostaa! Sosekeitot ovat niin hyviä ja tuolla lailla pekonicrustin kanssa lihansyöjä-mieskin kelpuuttaa ;) Pitäisikin tehdä taas pitkästä aikaa... Viimeaikoina olen hurahtanut itse tehtyyn perinteiseen hernekeittoon. Vitsi, että sekin on hyvää! =)

    VastaaPoista
  3. Kaunis ja varmasti herkullinen keitto, täytyypä kokeilla. Meillä syötiin kaalikeittoa :)

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa ja näyttää superhyvältä!!! Voisinpa testailla joku päivä! Ja totta, lämmin keitto ulkoilun jälkeen on parasta:P

    VastaaPoista
  5. Ihanan iloisen värinen keitto!
    Bataattikeitto on NIIN hyvää! Tosi hyvin käy bataatti muuten uunijuurestenkin seuraan.

    VastaaPoista
  6. Täälläkin on bataattia ruokana tänään - bataattilaatikkoa :)

    VastaaPoista
  7. Ihanan lämmittävä keitto ulkoilun jälkeen. Kannattaa kokeilla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.