perjantai 10. tammikuuta 2014

Myslitaivas




Herkullisen kuuloisia myslireseptejä on viime aikoina tulvinut silmiini useammasta suunnasta. Kun ystäväni kertoi Onnenmuru-blogissaan tekemästään myslistä, päätin vihdoin kokeilla itsekin.
En ole ikinä tehnyt mysliä itse, mikä on sinänsä ihme, koska syön mysliä lähes joka päivä aamupalaksi ja myös V tykkää myslistä. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Tämän ensimmäisen version tein ihan puhtaasti niistä aineksista, mitä kotoa sattui löytymään.

2 dl pähkinöitä (manteleita, hassel- para- ja makadamiapähkinöitä)
2 dl kuivattuja hedelmiä ( rusinoita, karpaloita, ananasta, papaijaa)
2dl soijapapuhiutaleita
5 dl kaurahiutaleita
1 dl ruokaöljyä ( itse käytin sekaisin rypsi- ja oliiviöljyä. Tähän sopisi myös hyvin se hehkuttamani kookosöljykin)
0,5 dl vaahterasiirappia
Ripaus kanelia

Sekoita öljy ja vaahterasiirappi keskenään ja lisää joukkoon kaikki muuta ainekset paitsi kuivatut hedelmät. Levitä seos uunipellille. Laita mysli uuniin 175 asteeseen noin 15 minuutiksi paahtumaan. Muista käännella mysliä pari kertaa paahtumisen aikana. Lisää jäähtyneeseen mysliin kuivatut hedelmät. Nauti.

Siitä kiva herkku, ettei tarvitse noudattaa orjallisesti ohjetta, vaan voi tehdä ihan omien makumieltymysten mukaan. Ja tästä ei muuten ole sitten paluuta kaupan myslihyllyille.




12 kommenttia:

  1. Nam! Tein joskus itsekin myslejä, mutta nyt se on jäänyt....jotenkin muistaakseni niistä tuli aika kuivan tuntuisia. En kyllä lisännyt mitään oljyä tai vaahterasiirappiakaan silloin.
    Tuota sinun reseptiäsi täytyy ehdottomasti kokeilla, jospa taas alkaisin itse tehdä myslit.
    Kiitos reseptistä!
    Ja mukavaa, toivttavasti talvista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo öljyllä ja siirapilla tai hunajalla tulee varmaan kosteampaa, ja tietty se paahtoaikakin vaikuttaa.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Johanna. Aurinkoista viikonalkua sinulle. Täällä ainakin paistaa :)

      Poista
  3. Taidanpa kokeilla kotitekoista mysliä, itsekin olen nyt törmännyt mysliohjeisiin siellä täällä. Osa tämän ohjeen tarvikkeistakin löytyy jo kotoa, mm. karpalot ja mantelit. Hommasin joulun alla ihan muihin juttuihin jotka jäi sitten tekemättä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin jäi joulusta paljon pähkinöitä, kun ei vaan jaksanut syödä. Nyt tuli nekin käyttöön.

      Poista
  4. Nam, näyttääpä ja kuulostaakin herkulta! Pitänee testailla ja koukuttua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on kehittynyt jo paha mysliaddiktio, että varoituksen sana siitä :)

      Poista
  5. Hei kiitti ohjeesta! Olen pitkään jo miettinyt, että pitäisi tehdä itse mysliä, sillä en ole löytänyt kaupasta mieluista. Aina niissä mättää jokin; pähkinät maistuu palaneelta, hedelmät eivät maistu miltään tai kaurahiutaleet ovat liian kovia. Nirsoko? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tunteen. Kun mysliä paljon syö, se lempparikin alkaa joskus tökkimään. Näin saa just sitä mitä haluu.

      Poista

Kiitos kommentistasi.