tiistai 7. toukokuuta 2013

Kaunokaisia


Kaunokaiset ovat hauskoja. Ne aloittavat kukintansa todella aikaisin, samoihin aikoihin krookusten kanssa ja  jatkavat kukintaansa vain pieniä taukoja pitämällä lumien tuloon saakka. Löysin ensimmäiset pienet kukat pihasta pari viikkoa sitten ja nyt niitä löytyy jo reilusti.Ensimmäiset muistoni kaunokaisista ovat aivan lapsuudesta, kun mökin edessä nurmialueella kasvoi heinän seassa näitä kukkia monissa eri väreissä. Olivat joskus vuosia aiemmin levinneet sinne viereisistä kukkapenkeistä. 


Samaa kaunokaisten leviämistä olen saanut todistaa nyt omalla pihallani. Isäni innostui myöhemmin kaunokaisten kasvattamisesta ja kylvi keväisin valtavan määrän siemeniä astioihin. Näitä taimia olen saanut pihallemme, ja vaikka isää ei enää ole, hänen kasvattamansa kaunokaiset jatkavat kasvuaa ja leviämistään täällä.

9 kommenttia:

 1. Ihanat kaunokaiset ja miten kaunis muisto ovatkaan isästäsi<3 Blogissani on muuten sinulle jotakin, käyhän kurkistamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta tunnustuksesta :)

   Poista
 2. Ihania belliksiä! Minä olen niitä kevätkukiksi aina ostellut ja toivonut, että saan leviämään puutarhaan, mutta kovasti hidasta on leviäminen ollut. Joitakin vuosia sitten olin toukokuussa Prahassa ja siellä ne kukkivat joka puolella nurmikoissa. Tänä keväänä ostinkin sitten siemeniä, jotta saisin niitä heti runsain määrin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne varmaan siemenestä lähtee leviämään. Ja sitten niitä löytyykin ihan jokapaikasta.

   Poista
 3. Mäkin istutin näitä juuri ja ovat niin söpösiä. Ihana hyvänmielen postaus ja kiva tarina kukkien takana :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita ovat ja kivoja kun kukkivat niin pitkään. Ja eri värejäkin on niin paljon.

  VastaaPoista
 5. Ihana isän muisto! Lapsuudesta minäkin kaunokaiset muistan, nykyiseen pihaan yritin joskus laittaa, mutta eivät viihtyneet. Täytynee yrittää uudelleen, on ne vaan ihania!

  VastaaPoista
 6. ihana kun isäsi kaunokaiset jatkavat kasvuaan.
  luin koko blogisi läpi , niin niin ihana ja kaikkea kivoja oivalluksia :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille ihanista kommenteista ja tervetuloa lukijaksi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.