torstai 9. toukokuuta 2013

Kasvilava


Kasvilava syntyi kasvihuoneen kylkeen loppujen lopuksi tosi helposti. (Sanoo hän, joka antoi ohjeita toteuttavalle miehelle.) Ensin tarkoituksena oli muurata lava vanhoista tiilistä, mutta koska sopivia tiiliä ei löytynyt malttamattomalle mielelleni tarpeeksi nopeasti, päädyimme puurunkoiseen lavaan.
Lava on raakalaudasta tehty ja vanhat ikkunat löysin nettikirpputorilta. Lava olisi mielestäni kaunis harmaantuneena, mutta saa nähdä jaksanko odottaa luonnollista harmaantumista, vai sudinko pintaan jonkun värin. Tuo kellertävä puu vähän pomppaa ympäristöstä nyt. Pitäisi vain selvitellä mikä käsittelyaine tuohon yrttilaatikkona toimivaan lavaan sopisi. Tosin luontokin hoitaa harmaannuttamisen yhdessä kesässä aika hyvin.


Kasvilavan viereen tulee vielä toinen samanlainen,  kunhan kasvihuone laajenee vielä toisella elementillä.
Kiinni kasvilavaan ladoin kivetyksen perusbetonilaatoista. Terassi sai sai ylleen vielä talon terassilta ylijääneen  katoskehikon, tosin ilman itse katosta, se kun varjostaisi kasvihuonetta. Siinä haaveilen levähtäväni kasvimaa-puuhailun lomassa lämpimänä kesäpäivänä, yrtit tuoksuvat ja lasissa on jääteetä.
4 kommenttia:

 1. Ihana tuo kasvilavasi! :) Heräsi ajatus että tuollainen ihana vedenvihreä (kuin ikkunanpuitteessa ja pöydässäkin) sopisi lavan kylkeen mikäli et jaksa odottaa luontaista harmaata... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreä oli itselläkin mielessä. Täytyy katsella ajan kanssa. Yleensä pieni tuumaustauko selkiyttää ajatuksia.

   Poista
 2. Onpa ihana paikka sinulla! Malttamattomana minäkin odottelen kasvimaan valmistumista, huomenna saattaa jo multakuorma tulla. Siemenet on jo ostettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa puuhaa sielläkin siis luvassa. Seuraavaksi pääsee ihmettelemään kasvun ihmettä.

   Poista

Kiitos kommentistasi.