sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Hetkiä puutarhassa


Elämä on siirtynyt ulos. Niin käy joka vuosi ilmojen lämmetessä niin paljon, että ulos voi tepsutella sisävaatteissa ja terassilla tarkenee sukkasillaan, tai vaikka ilman.
Muurahaisten aherrusta ei väsy katselemaan, eikä pesäänsä rakentavien pääskyjen touhuja seuraamaan. Niillä tuntuu olevan kerrottavaan tuhat tarinaa talven retkiltä. Puut puhkesivat lehteen yhdessä yössä, kukat kasvavat silmissä maan sisältä ja aurinko jättää joka päivä enemmän jälkiään ihoon ja luontoon. Oi kesä.

Suomen mielettömät vuodenajat tekevät suomalaisuudesta ihmeellistä. Täällä maalla se ilmenee siten, että talvella pihoilla ei näy ihmisiä. Täällä on autiota. Vain kelmeät valot kajastavat talojen sisältä, mutta kesällä kaikki muuttuu. Ulkona puuhaillaan aamusta iltaan, joka pihassa näkyy ihmisiä, kuulu ääniä, näkyy elämää. Kesällä ihmiset heräävät talviunesta. Kesä on ihmisen parasta aikaa.8 kommenttia:

 1. Sinulla on tunnelmallinen blogi. Liityin lukijaksi ja jään seurailemaan, terkuin Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun poikkesit ja mukavaa kun liityit lukijaksi, tervetuloa.

   Poista
 2. Onpas teillä jo koivussa isot lehdet! Se on kyllä ihan totta, miten kesän tulo herättää meidät suomalaiset. Ajattelin ihan samaa, kun äitienpäivänä kärräsin pihalla multaa ja jokaisessa naapuritalossakin puuhailtiin jotain pihalla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Saga kauniista viestistäsi!:)
  Taitaa olla meillä kaikilla suomalasiilla samanlaisia mietteitä näihin aikoihin...;) Pidän blogistasi ja tulen varmasti piipahtelemaan...:)
  Ihanaa kevätviikkoa sinulle!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi :) Mukavaa kun kävit ja tervetuloa uudelleen. Kaunista viikkoa sinullekin.

   Poista
 4. Joo niin on ja ne tuli aivan hetkessä. Yhtenä aamuna oli vihreää ja tuo kasvu on ihan mieletöntä :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia ja näin vasta nyt edellisen postauksesi. Hirmu kiinnostava tuo kasvilava. Haaveilen kasvihuoneesta, mutta taitaa tänä kesänä jäädä haaveeksi. Tuollainen ikkunallinen laatikko toimittaisi hyvin kasvihuoneen sijaisen virkaa. Täytyypä pistää korvan taakse, jos löytyisi ikkuna jostain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvilavaa kannatta kyllä kokeilla. Sehän on niinkuin pienoiskasvihuone.

   Poista

Kiitos kommentistasi.