lauantai 18. toukokuuta 2013

Ilta-auringossa

Parhaita hetkiä pihalla. Takana hikinen päivä, illalla tarkenee ulkona kesämekossa ja paljaissa varpaissa, lapset nukkuvat ja ympärillä on hiljaista, vain käki kukkuu ja rastaat laulavat tarinoitaan. Jostain nenään leijailee hento savun tuoksu. Päivän viimeisistä auringonsäteistä haluaa tallettaa jokaisen. Vieressä mies ja ympärillä ajattomuus. Elämä on tässä ja nyt.


Syitä miksi talon eteen rakentuu parhaillaan vielä hieman lisää terassia. Näistä päivistä on saatava jokainen auringonsäde talteen.


No, se aurinko on ollut tämän päivän kadoksissa, mutta toisaalta, eivätpä ole ne ennustetut sateetkaan yltäneet tänne asti.
Lähipuutarhalla kävin vielä ihastelemassa kukkia ja tarttuihan sieltä hyötykasvien lisäksi mukaan niitä kukkiakin.


Suomen peli näyttää kuulemma huonolta, joten kohta päästään varmasti ruuvailemaan viimeiset terassilaudat paikoilleen. Kukat ja kuormalavoista tekemäni pöydän kannoin heti valmiille laudoille. Tärkeimmät ensin. Josko se ilta-aurinkokin sieltä vielä pilkistäisi.11 kommenttia:

 1. Ihanan hempeät kukat olet valinnut :) Iltahetki puutarhassa luonnon ääniä kuunnellen tyynnyttää mielen ja rentouttaa kummasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etuterassille tulee tänäkin vuonna hempeän vaaleanpunaisia ja valkoisia kukkia. Näyttävät ihanilta siinä ilta-auringossa :)

   Poista
 2. Kauniita kukkia, mukava tunnelma! Oi, olisinpa minäkin saanut nauttia illalla mökillä luonnonrauhasta. Vastarannalla oli päätetty toisin, lähes parikymmenpäinen porukka (olutta nauttineet vanhemmat ja todella moninainen lapsikatras) saivat sellaisen möläkän aikaiseksi usean tunnin ajaksi, että vähän ennen kymmentä luovutin linnunlaulusta nauttimisen yrittämisen ja lähdin kotiin. Inhoan ihmisiä, jotka luulevat omistavansa koko maailman. Anteeksi purkaus, kiukuttaa vain vieläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kuulostaapa ikävältä. Toivottavasti seuraavalla mökkireissulla on rauhallisempi tunnelma.

   Poista
 3. Kesän tultua tässä ja nyt-elämä on jotenkin paljon helpompaa. Ihania kesäkukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä kaikki on helpompaa. Olen niin kesäihminen.

   Poista
 4. Terassia ei koskaan voi olla liikaa. Nautinnollista kesää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aivan samaa mieltä. Terasille vähän kukkia ruukkuihin ja voisin asua terasilla :)

   Poista
  2. Ihanaista kesää sinullekin.

   Poista
 5. Kaunista! Ihania hetkiä terassille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tänään saatiin nautiskella siitä ilta-auringostakin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi.