sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Työleiri mökillä

Viikonlopun kestänyt työleiri eteni mökillä suunnitellusti. Rantaan rakentui reilun kokoinen aurinkoterassi, terassituolit ja -pöydät saivat ylleen uuden öljypinnan ja mökin kovin 70-lukulaiset vihreät ikkunanpuitteet raikastuivat niin sisältä kuin ulkoakin valkoisella maalilla. Aikamoinen facelift mökkivanhukselle. Mökki tullaan maalaamaan lähiaikoina mustaksi ja tuo mustavalkoiseksi muuttamani kuva antaakin kivasti osviittaa siitä mitä tulossa on.
Valkoista maalia täytyy vielä sutia toinen kerros ja kaikki terassit jäivät öljyämättä, mutta aurinkoterassi nököttää valmiina. Työleiriviikonloppu oli siis kaikinpuolin onnistunut.
Öljysin kalusteita harmaaksi ja olin kyllä tosi positiivisesti yllättynyt tuosta keloharmaan sävystä. Se peitti hyvin jo yhdellä kerroksella ja oli sävynä omaa silmääni miellyttävä. Nyt kodin terassin värille on siis mustan lisäksi toinen hyvä vaihtoehto.
Nyt aletaan suuntaamaan katseet siihen itseasiaan, miksi mökkiä on puuhattu parempaan kuntoon. Pihassa odottava vene kaipaa moottoria, joka sekin alkaa hahmottumaan. Eli ihan pian me päästään päristelemään mökkijärvellä. Mutta tästä projektista kirjoittelen enemmän toisella kertaa.
Niin, ja se aurinko. Kyllä se paistoi meilläkin. Niin, että hanskat meinasi pudota käsistä heti terassin valmistuttua. Tuli se sentään testattua. Ja tulee kesän aikana vielä moneen kertaan.

Kotona odottikin sitten tuhat voikukkaa, joten tietääpähän mitä ensi viikolla tulee tehtyä.12 kommenttia:

 1. Onko kalusteet olleet alunperin ruskean sävyiset? Teitkö jotain väriä poistaaksesi ennen öljyämistä? Meillä punasävyinen lähes samanlainen pöytäryhmä ja värin vaihto on ollut monesti mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ruskeat joo. En poistanut väriä mitenkään. Päälle vaan Tikkurilan kaluste- ja terassiöljyä. Hyvä pinta tuli jo yhdellä käsittelykerralla. Suosittelen kyllä, kalusteet on kuin uudet nyt harmaina.

   Poista
 2. Ihana mökkipaikka teillä. Mitä öljyä käytit kalusteisiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljy on Tikkurilan kaluste- ja terassiöljyä, väri keloharmaa.

   Poista
 3. Aivan ihana kesäpaikka teillä! Upea järvimaisema!

  VastaaPoista
 4. Voih, ihanannäköistä! Ahkeria ootte olleet:)!

  VastaaPoista
 5. Pihapuuhat on kyllä hienolla säällä niin mukavia. Mitäs öljyä tuohon terassille on laitettu? Meillä on pohdinnassa, et jätetäänkö isot terassipinnat ruskeiksi, vai olisko keloharmaa parempi. Olis kiva nähdä siitä vähän lisääkin kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljy on tosiaan Tikkurilan kaluste- ja terassiöljyä, väri keloharmaa. Tai sitä ei vielä terassissa ole, mutta nuo kalusteet on sillä öljytty ja hyvä pinta tuli. Seuraavaksi menee terassit käsittelyyn. Tykkään tuosta sävystä hirmuisesti. Sopii jotenkin tuonne metsän keskelle ja kivaa vaihtelua sille ainaiselle ruskealle. Kuvailen lisää kun seuraavalla kerralla mennään mökille.

   Poista
 6. Ihana mökki ja mökkipaikka teillä!

  VastaaPoista
 7. Voi, oispa meilläkin tuollainen paikka, ihana <3 Siitä ilosta sitä pitäisi vaikka kuinka monta työleiri viikonloppua kesässä ;D

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kehuistanne. Itsekin rakastun mökkimaisemiin joka kevät aina uudelleen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.