tiistai 25. maaliskuuta 2014

Ihan metsässä
Meillä käydään metsässä useamman kerran viikossa. Metsiä on ihan vieressä ja ne toimittavatkin meillä koirapuiston ja leikkipuiston virkaa. Maalaislapsiraukka ei usein leikkipuistoon pääse, mutta parhaimmat kiipeily- ja hyppypaikat näyttääkin löytyvän lähimetsästä.
Meillä kasvatukseen ei ole kuulunut liika varoittelu. Puihin saa kiivetä jos pääsee itse alas, ojien yli saa hyppiä jos on valmis kävelemään sitten kotiin märissä kengissä. Vaatteet on tehty käytettäväksi ja pestäväksi. Epäonnistumiset ovat kasvattaneet pojalle itsesuojeluvaiston, mutta eipä tuota pienet kolhut ja putoamiset näytä haittaavan. Ja älkää ymmärtäkö väärin, tottakai meillä huolehditaan turvallisuudesta.
4-vuotiaasta onkin muotoutunut aika näppärä metsässä liikkuja. Pienet esteet ei paljon haittaa kun niiden yli voi aina kiivetä.

Samalla kun V pääsee toteuttamaan pikkupojan luonnollista liikkumisen tarvetta, saavat koirat juosta jänisten ja peurojen jälkiä haistellen. Maalla asuminen on mahtavaa, kun saa samalla kertaa hoidettua sekä koirien että lapsen ulkoilemisen. Ja vielä ihailtua keväistä metsää, joka tosin viikonlopun metsäretkellä näyttäytyi vähän synkkänä.
12 kommenttia:

 1. Tosi kaunis kuva sammaleista tuolla toiseksi ylinnä. Tykkään myös pojan loikasta ojan yli. Pienen miehen iso loikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Metsästä löytyi kyllä kaikkea yllättävää kaunista.

   Poista
 2. Kivoja kuvia. Samaa mieltä kanssasi, nykypäivänä lapsia pidetään liian pumpulissa. Kielletään turhaan mm. puissa kiipeilyt ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä maalla se on vielä jotenkin enemmän läsnä, että mennään ja rymytään, kolutaan ojat ja puiden oksat. Siinähän sitä kehittyy.

   Poista
 3. Oikea meininki, kyllä se lapsi oppii puljattuaan pari kertaa ojassa, haluaako sinne enää hyppiä jne. Mistä se vois tietää mitään, jos mitään ei saisi kokea yrityksen ja erehdyksen kautta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti on oppinut joo käveltyään märissä kengissä kotiin. Onneksi pääsee useimmiten jo ylikin :)

   Poista
 4. Ihania kuvia. Meilläkin otettiin muutama viikko sitten "loikka" kuvia kun lapset hyppeli rapakoiden yli ja seikkailtiin metsässä. Metsässä saa jotenkin niin kauniin värisiä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Metsä on kyllä kaikekin paras retkikohde :) Ihmeteltävää kaikille.

   Poista
 5. Kauniita kuvia - tuo viimeinen kuva on tosi puhutteleva<3

  VastaaPoista
 6. Metsä on ihan paras paikka! :-) Tehdään Onnin kanssa monta metsälenkkiä viikossa ja paljon mukavampaa metsän keskellä on kulkea kuin asfalttiteillä. Meillä on onneksi metsää ja merenrantaa ihan kodin lähettyvillä, on tää Laajasalon perukka niin syrjäistä kaupunkiseutua. :-D

  VastaaPoista
 7. Voi että tykkäsin tästä! :) Ihanat kuvat! :)
  Nykyään niin monesti, liian monesti, törmää ylisuojelevaisuuten lasten kans. Lapselle on niin ominaista ja tarpeellista saaha hypätä, kiivetä, juosta, kokeilla uutta ym.
  Ihan huippua, että metsä lähellä. Omasta lapsuudesta muistan mettän yhtenä parhaana leikkipaikkana! :) Ja kyllähän sitä vieläki lenkkeilee mielummin metässä ku kaupungilla!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.