perjantai 28. maaliskuuta 2014

Huipulla

Eilen vietettiin Veen ja äitini kanssa superkeväinen aamupäivä ihmetellen leskenlehtiä ja ekoja perhosia kivassa paikassa. Helsigin Vuosaareen, vanhan kaatopaikan päälle on rakennettu täyttömäki, jonne on vuosien varrella siirretty maa-aineksia, kiviä, kasveja ja puita pois Helsingin rakennustyömaiden alta. 60 hehtaarin aluetta on maisemoitu vuodesta 2003 asti helsinkiläisten ulkoilualueeksi ja nyt sieltä löytyy jo yli 400 kasvilajia ja monia uhanalaisia eläinlajejakin.
Alueelle on tehty erilaisia luontotyyppejä ja siellä on muun muassa laidunniitty, lehto, katajainen nummi ja harjuille tyypillisiä paahderinteitä. Unohtamatta tietenkään ulkosaariston kivikkoisia rantoja.
Aika jännää kun ajattelee, että jokainen kivi ja puun käppyrä on tuotu paikalleen rakennustyömaiden alta.

 Tuolla kävellessä luonnon monimuotoisuus on niin selvästi nähtävillä. Fiilis on myös aika jännä kun huipulta katsellessa yhdessä suunnassa kohoavat kaupungin korkeat talot ja vesitornit, merellä päin satama ja pohjoisessa alkaa loppumattomalta näyttävä metsä.

Kyseessä taisi olla vähän myös jonkinlaiset jäähyväiset Vuosaarelle, alueelle ja myös asunnolle, joka on ollut koti sekä minulle ja miehelleni, isovanhemmille, isälleni ja nyt äidilleni. Itse asiassa äitini asui omien vanhempiensa kanssa asunnossa jo 60-luvulla, kun koko vanhaa Vuosaarta vasta rakennettiin. Kovin tutuksi koti Vuosaaressa on siis tullut.
Nyt on kuitenkin aika suunnata katseet tulevaan ja me saadaan äiti vihdoin vähän lähemmäksi. Oikeastaan ensimmäisiksi viikoiksi niinkin lähelle kuin meidän yläkertaan odottelemaan uuden kodin valmistumista.
Ja onneksi Vuosaareen jää edelleen tärkeitä ihmisiä, joten vanhoja maisemia tulee kyllä käytyä katsomassa.
10 kommenttia:

 1. Hienon näköinen ja mielenkiintoisen kuuloinen paikka!

  Minulla on ollut niin kiirettä, että blogi on heikolla tolalla ja tännekin nyt eka kertaa ehdin raapustella kommentin, vaikka pojan laskettelureissujutut kävin kyllä katsomassa jo paljon aikaisemmin. Melkoinen menijä jo tuossa iässä! :) Meillä poika on varovaisempi, mutta tyttö voisi tuossa iässä ehkä myös pystyä tuohon. Se jää nähtäväksi, menee miten menee. :)

  Mukava blogi sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nikka ja kiva kun tulit vierailulle. Kovinhan nuo lapset ovat erilaisia kaikessa tekemisessään. Ketä mikäkin kiinnostaa ja sen ehdoilla mennään. Kunhan lapsilla on kivaa :)

   Poista
 2. Ihania kuvia! Mekin ihasteltiin eilen leskenlehtiä, kevät on niin täällä! Ihanaa <3

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Laura. Niin fiiliksissä on täälläkin haisteltu maata ja aloitettu keväthommat, aika mahtijuttu :)

   Poista
 3. Moikka, jätin sinulle haasteen blogissani :)
  Nyt tosin teen juuri uutta päivitystä, mutta löydät sen edellisestä postauksesta.
  Olisi mukava jos tarttuisit haasteeseen, jos vain ehdit ;)

  VastaaPoista
 4. Onpa tosi huikean näköistä! :) Ihana retkipaikka. Mukavia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat oli kyllä loistavat ja paljon ihmeteltävää.

   Poista
 5. Oi, Vuosaari! :-) Noihin maisemiin kaipailen aina välillä. Toi Vuosaaren huippu on ihan mainio paikka, käytiiin siellä Onnin kanssa lenkillä usein ja kiipeiltiin korkeille kukkuloille. Mä tein myös sauvakävelylenkkejä siellä, kiipesin vuoren huipulle, kävelin siellä pieniä polkuja ja sitten takas alas. Oli muuten todella tehokasta liikuntaa. :-D Nyt kun meillä on oma auto, pitäis pakata koira kyytiin ja käydä ihastelemassa Vuosaarta korkeuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan ole nostalgista :) Mekin käytiin usein tuolla Ruun ja Kassun kanssa lenkillä tai sit vaan piknikillä. Mä ajattelin, että pitäisi kesällä käydä ihastelemassa niitä kasvejakin siellä.

   Poista

Kiitos kommentistasi.