torstai 10. lokakuuta 2013

Kukka sipulista


Kävin eilen ostamassa ensimmäisen satsin kukkasipuleita. Viime syksynä tuli ostettua lähes pelkästään vaaleanpunaisia ja valkoisia tulppaaneja siinä kaiken söpön ja romanttisen innossa. Kauniita toki olivat, mutta nyt halusin vähän enemmän väriä ja loistoa. Siksi mukaan lähti aika paljon oranssin ja keltaisen sävyjä.
Tosi piti ostaa vielä vähän lisää vaaleanpunaista Angeliqueta, koska siitä tykkäsin kyllä kovasti. Uutena testinä mukaan lähti pikkuisia metsätulppaaneja.Yleensähän istuttelen mukuloita maahan räntäsateessa, maan ollessa jo vähän kohmeessa, että jos nyt saisin sipulit maahan lähiviikkojen aikana niin olisin todella aikaani edellä. Tosin näitä tulee varmasti vielä haalittua lisää, kun tuntuvat olevan jo alennuksessakin monessa paikassa.
Tulppaanit ovat yksiä lempikukkiani ja mielestäni niissä enemmän on enemmän. Rakastan niiden väriloistoa, lupausta alkavasta kesästä. Siihen kannattaa vähän panostaa.
Viime kevään tulppaanejani voi käydä katsomassa täältä.

8 kommenttia:

 1. Tulppaanin sipulit ovat ihanan näköisiä. Milteipä tekisi maistaa. Kohtahan tässä on ihan malttamattomana kevättä odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Niiden on oltava hyviä, kun maistuvat myyrillekin niin hyvin.

   Poista
 2. Tulppaanin sipulit ovat kauniita, minäkin niitä eräänä päivänä kuvasin! :) Niin ja tietysti keväällä kukkivat tulppaanitkin ovat aivan ihania!! Niitä ajatellen jaksaa tihkusateessa tuolla harmaassa säässä istuttaa sipuleita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitää väriloistoa ei voita kyllä mikään, että kannattaa vähän syksyllä uhrautuakin.

   Poista
 3. voi että täällä on ihani syyskuvia: kasvari asetelmia , luontoa .... oih ja voih ! mie en ookkaan vielä päässyt pakkasta kuvaan , en oo kerenny ;) mieki voisin ostaa kukkasipuleita ihan kuvausta varten vaan , kun ei ole paikkaa mihin istuttaa ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Riikka. Pakkasta on taas ensi viikolla eteläänkin luvassa, että mekin päästään niistä aamuista taas nauttimaan. Ne on vaan niin kauniita.

   Poista
 4. Tosiaan, jos haluan keväällä tulppaaneja täytyy toimia nyt! Kiitti muistutuksesta ja kauniista kuvista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun ostaa ekat, niin ehtii vielä monta kertaa sipulikaupoille :)

   Poista

Kiitos kommentistasi.