perjantai 22. marraskuuta 2013

Paljussa
Meille hankittiin kylpytynnyri viime keväänä. Asia, josta olin haaveillut aika kauan.
Olen aina rakastan lämmintä vettä ja kylpemistä. Muistan lapsena mummolassa vieraillessani käyneeni päiväkylvyssä, ihan vaan kylpemisen ilosta. Meille olisi varmaan tullut kylpyamme jo aikaisemmin, jos kylpyhuoneemme vain olisi suurempi. Nyt sinne ei sitä saa kätevästi mahtumaan.
Niinpä kylven ulkona. Lämpimässä vedessä istuskelu on äärimmäisen rentouttavaa, ja sieltä noustessa ei tarvitse kuin lämpimän peiton ja unta.
Kun kylpytynnyriä hankittiin, oli selvää, että se lämmitetään syksyn pahimmilla keleillä ja räntäsateessa. Että se olisi parhaimmillaan silloin tai sitten pakkasen paukkuessa. Räntäsadetta ei vielä ole kuulunut, mutta mukavalta tuntui kylpy nyt viileässä loppusyksyn illassakin.
Keväälläkin päästiin kylpemään pikkupakkasessa ja kesällä tynnyri toimi pojalle uima-altaan korvikkeena. Vesi lämpeni helposti sopivaksi ja hyvin riitti paljun koko pienelle pojalle.
Meillä taitaa tänä jouluna ollla traditioiden muutto edessä ja joulusauna vaihtuu joulupaljuun.
Ja mieltymykseni lämpimässä vedessä lillumiseen näyttää periytyneen täysin. Poika jaksaisi leikkiä pajussa vaikka kuinka kauan. Toisaalta, kuka lapsi nyt vesileikeistä ei pitäisi.18 kommenttia:

 1. Ihania tunnelmia kuvissa! Ja sitä lämpöä :). Mä kans asennutan aina kylpyammeen kotiin uhraten kunnon suikukaappien tai toisten pönttöjen paikan, mutta kyllä se on niin yliveto juttu kolealla kelillä hypätä kuumaan kylpyyn. Ja muksujen mielestä myös :). Remppamiehetkin ovat joskus kommentoineet että hauska vaihteeksi kantaa sisäänkin amme, kun viime vuodet ovat kantaneet niitä remonteissa vain ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on tehtävä uhrauksia :) Kylpeminen on niin ihanaa. Harmi tosiaan kun ne häviää taloista.

   Poista
 2. Mäkin haaveilen paljusta. Voisin lillua siellä vaikka kuinka kauan :) Näyttää tunnelmalliselta teidän paljuilut, valot ja kaikki :) Oikein mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tiina. Tänä viikonloppuna onkin kylvetty urakalla. Tänään vielä kylvyt ja sit vesi vaihtoon :)

   Poista
 3. Onpa tunnelmallisen näköistä. Isäntä rakensi meille paljun viime syksynä. Siellä on ihan parasta istuskella pakkasessa lumihiutaleiden leijaillessa. <3 Ei meidänkään kellarin kylppäri mikään kovin suuri ole, mutta kyllä sinne poreamme juuri mahtui, kun päätettiin laittaa vaan yksi suihku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten odotan lumisadetta ja paljussa istuskelua. Varmaan ihan parasta.

   Poista
 4. Oi palju ♥ Se on meilläkin pitkäaikainen haave, meillä ei vain ole oikein hyvää paikkaa missä ois näkösuoja. Täytyy se varmaan joskus jollain tavalla toteuttaa, tai sitten vaihtaa taloa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä naapureihin on matkaa aika paljon, mutta näköyhteys on kyllä suora. Tarkoitus onkin rakennella siihen jotain säleikköä.

   Poista
 5. Paljusta mekin haaveillaan <3 vielä joku päivä semmoinen täytyy saada :)
  Joulupalju kuulostaa aivan ihanalta..oih <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulupalju on kyllä varmaan aika jees. Suosittelen kyllä tuota paljua, meillä tykkää kaikki.

   Poista
 6. iiikkk ihanaaaaa ! en oo ikinä vielä paljuillu , vähän kade ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain kylpylän ulkoporeammeessa me aluksi hurahdettiin. Mut on kyllä ihanaa :)

   Poista
 7. Näyttää niin houkuttelevalta! Mulla on onneksi pikkuveli, joka rakentelee paljuja harrastuksekseen. Pitääkin muistuttaa häntä meidän tilauksesta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaapas mukavalta tuo veljesi harrastus. Ja hyödylliseltä ;)

   Poista
 8. Ai että! Tuollainen on itselläkin haaveena...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.