keskiviikko 21. elokuuta 2013

Tomatoes


Nyt niitä hehkuvan punaisia herkkuja saa. Ja paljon saakin. Meillä on viime viikot syöty tomaattia lähes joka aterialla, mutta nyt kun kävin kipon kanssa kiertämässä kaikki kolme paikkaa, jossa meillä tänä kesänä tomaattia kasvaa, yllätyin, että niitä oli vielä niin paljon jäljellä.
Keittoonhan niitä saisi uppoamaan aika satsin, mutta en ole mikään tomaattikeiton ystävä, joten taidan kokeilla ystävien vinkkiä tehdä niistä sosetta, jonka voi pakastaa ja käyttää sitten pitkin talvea erilaisten ruokien pohjana tai vaikka pitsassa. Sekaan taidan heittää kasvihuoneesta chiliä, josta siitäkin on nyt ylitarjontaa, sekä kasvilavasta yrttejä.
Aina loppukesäisin harmittelen, etten ole ottanut eri lajikkeiden nimiä paremmin talteen. Nyt loistavaksi valinnaksi osoittautui erityisesti keltainen kirsikkatomaatti. Ja jostain syystä avomaalla lämpimällä seinustalla kasvaneet tomaatit maistuvat paremmilta kuin kasvihuoneessa olleet. Tänä kesänä kasvihuoneen olot ovat ehkä olleet hieman liiankin kuumat ja puutarhuri laiska kastelija.


3 kommenttia:

  1. Kaunista satoa! Tuo talven varalle tehty sose chilillä höystettynä kuulostaa niiiin taivaalliselle.

    VastaaPoista
  2. mahtava sato !kyllä ovatkin herkullisia!

    VastaaPoista
  3. Omat tomaatit on niin herkullisia. Itsekkin olen suunnitellu jonkun tomaattisoseen tekemistä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.