sunnuntai 4. elokuuta 2013

Projekti nimeltä Aita


Meillä on tehty viime päivät tiiviisti aitaa. Projekti, joka on ollut mielessä aina tänne muutosta lähtien, mutta joka on aina jäänyt muiden tehtävien asioiden alle. Aidan tekeminen on siintänyt mielessä jo monta vuotta tylsänä ja työläänä, mutta kuitenkin niin paljon elämää helpottavana asiana.
Kun perheessä on kolme koiraa, joista kaksi karkailee aika ajoin moikkaamaan naapurin koirakaveria ja yksi heti tilaisuuden tullen häipyy toisen naapurin hevosaitaukseen, helpottaa aita elämää kummasti. Tähän kun lisätään vielä meidän tonttiimme rajoittuva kana-aitaus ja pesueestamme löytyvä lintukoira, on yksi koiristamme kokoajan kiinni hihnassa ja toiset kaksi vapaana vain kun niitä vahtii aivan kokoajan.Kun muutamia viikkoja sitten teimme päätöksen vielä yhdestä pesueeseemme liittyvästä karvakorvasta, oli se samalla sinetti myös aidalle. Tätä koirakatrasta ei kaitseta ilman aitaa.
6 000 neliön tontin aitaaminen päätettiin toteuttaa ajankäytöllisistä ja kustannuksellisista syistä siten, että julkisivu aidataan perinteisellä puuaidalla ja muu tontti verkkoaidalla. Verkot on nyt vedetty ja menossa on viimeinen sivu, puuaidan teko, joka vastaa sekä työnmäärältään, että rahanmenoltaan koko muuta aitaa.Koirat kiittävät, ja viimeinen narunpäässä pönöttävä koira päästään vapauttamaan varmasti ensi viikolla. Oi sitä onnea, kun 9-vuotias Kasper pääsee nauttimaan eläkepäivistään vapaana isolla pihalla. Onnen haukkuja ei meidän lähipäivistä varmastikaan tule puuttumaan.
6 kommenttia:

 1. Kaunis aita! Mäkin haaveilen valkoisesta puuaidasta. Meillä tonttia kiertää nyt joka sivulta vanha orapihlaja-aita joka on kaikkea muuta kuin kaunis paikoin, kun alkaa olla vähän vanhuuttaan ränsistynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään itsekin kovasti ja olen tyytyväinen, että päädyttiin ihan tuollaiseen simppeliin lauta-aitamalliin. Vaikka onhan sitä hommaa tämänkin aidan maalaamisessa aika-ajoin.

   Poista
 2. Varmasti helpottaa teidän elämää. ja naapureiden ;)
  näin koiraihmisenä ja koirakuumeisena kyselen mikä rotu on narussa kiinni? Onko joku terrieri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vielä hetken narussa kiinni oleva koira on Airedalenterrieri. Tosi vilkas ja ystävällinen häslääjä, joka omaa vielä sopivasti vahtiviettiäkin :)

   Poista
 3. Ihana Ruu, vanha herra. :-) Toisinaan mietin vieläkö Onni ja Ruu muistais toisensa jos näkisivät... Niillä oli niin omat spanielijutut. <3

  VastaaPoista
 4. Tiedän tunteen, on ihanaa kun saa päästää koirat omalle turvalliselle, aidatulle pihalle. Meilläkin meni vuosi aidatta, ja kun se valmistui, oli ilo ylimmillään. Kaikilla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.