keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Mustavalkoinen muutos


Sain Veen huoneen sisustuksen eilen valmiiksi, kun ruuvailin numerovetimet työpöydän laatikoihin. Vihdoinkin jotain valmista, kun yleensä olen taipuvainen haluamaan vielä jotain erilailla. Totuuden nimissä olen kyllä tällä hetkellä aika tyytyväinen myös pienen muutoksen kokeneeseen olohuoneeseen ja keittiöön.
Joka tapauksessa sekä minä, että itse asukas olemme iloisia Veen huoneen muodonmuutoksesta.
Huonehan oli pitkään aika lälly vaalean liiloine seinineen ja kaikkine vaaleine sävyineen. Siis oikein mukava pienen pojan huone, mutta kun meillä taitaa asua nykyään jo aika iso poika, parin päivän kuluttua jo 4-vuotias.


Seinät maalasin Tunto-maalilla vähän betonimaista ilmettä jäljitellen harmaaksi ja sävy olikin minusta lopulta oikein nappivalinta, vaikka tummalta aluksi tuntuikin.
Seinien lisäksi suurin muutos huoneessa on uusi sänky, jota ei periaattessa olisi ollenkaan tarvittu, mutta kun menin näyttämään Ikean kuvastosta pojalle parvisängyn kuvaa, tuli asia sinetöityä. Poika ihastui sänkyyn oitis ja sänky on ollut nappiostos monellakin tapaa. Unet maittavat ylhäällä paremmin ja sängyn alla on tilaa leikeille. Majassa verhon takana onkin leikitty ahkerasti autoilla, rapsuteltu koiria, luettu kirjoja ja nukuttu päiväuniakin. Majan lisäksi ripustin valosarjan seinälle toimimaan yövalona. Sängyn puuosat maalasin mustaksi, puu olisi tässä hyökännyt vähän liikaa silmille.
Sängyn päädyssä oleva lamppu on parin euron kirppislöytö, jonka maalasin huoneeseen sopivaksi. Lampun lisäksi toinen lemppariasiani huoneessa ovat äitini ompelemat ihanat numero- ja kirjaintyynyt.
Sängyn alle ostettiin Ikeasta hyllykkö, jonne mahtuvat rakkaimmat lelut.  Muuten huonekalut olivatkin meillä jo olemassa. Vaatekaappi on isäni lapsuudenkodista saama liinavaatekaappi, pöytä on ostettu kirpparilta ja maalattu,  laatikot läheiseltä puutarhalta ja sopivat mielestäni hyvin hyllyiksi. Myös arkut olivat jo olemassa meillä.
Suuren muutokseen huoneeseen teki tietysti myös värisävyjen rajaaminen mustaan, valkoiseen, harmaaseen ja Veen itsensä valitsemaan paloauton punaiseen. Nyt huone on sopii luontevasti myös vieressä olevaan olohuoneeseen, mikä on kiva suoran näköyhteyden takia. Tämä huone ei ihan heti tarvitse suurempaa remonttia, koska pinnat ja värit sopivat hyvin yhä kasvavalle pojalle.
25 kommenttia:

 1. Todella kivan näköistä! Voi kun mullakin olis ollut tuollainen maja pienenä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maja onkin kyllä ollut tosi kova juttu. Siellä leikittäis kokoajan :)

   Poista
 2. Hyvän näköistä ja niin ihanan siistiä!! Mihin kaikki lelut on piilotettu?!;D;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei sentään aina. Tässä muutoksessa oli sekin hyvä juttu, että kun kaikelle on oma paikkansa, tavarat löytävät useammin omalle paikalleen, jopa sen leikkijän laittamana :)

   Poista
 3. Kivan näköinen lopputulos! :)

  VastaaPoista
 4. Ihastuttava värimaailma, kelpaisi minullekin. Raikas ja iloinen, mutta kuitenkin rauhallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sitä rauhallisuutta me juuri haettiin, ei mitään värien sekametelisoppaa :)

   Poista
 5. Vau! Vähän samaa teemaa mitä olen ajatellut (joskus sitten) meidänkin lastenhuoneeseen. :) Pistäisin vaan punaisen tilalle jonkun muun värin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tässäkin pystyy tuon punaisen aika vähillä muutoksilla vaihtamaan johonkin toiseen väriin jos rupeaa poikaa kyllästyttämään.

   Poista
 6. Hauska leikkisalapaikka! =))))))

  Lapset rakastavat juuri tuollaisia leikkisoppeja. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verho kiinni ja leikit ovat valmiina alkamaan :)

   Poista
 7. Aivan mahtava huone!!!! :) Meillä on tuo sama sänky. Pari vuotta sitten nettikirpparilta ostettu. Ja ne puuosat on aika karseet. Pitäiskö munkin maalata mustalla tai valkoisella... Millä maalilla maalasit? Voi kun poika näkisi tämän niin haluaisi varmaan heti tuota kirkkaanpunaista, kun on siitä joskus puhunutkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Maalasin sängyn puuosat Tikkurilan Helmi kalustemaalilla. Oli aika näppärä maalata, vaikka onhan noita puuosia tuossa aika paljon. Mutta sänky sai kyllä aika toisenlaisen ilmeen. Paloauton punainen on nyt niin pop meillä :)

   Poista
 8. Tosi kiva!!! Ihanan rauhallinen ja pienet väripilkut korostuvat ihanasti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu. Tykkään itsekin juuri huoneen rauhallisuudesta. Leluista niitä värejä sitten tuleekin riittämiin :)

   Poista
 9. Hieno huone! Upea tuo harmaa värisävy seinässä ja pöytä on ihana.. Niin ja kaikki pienet yksityiskohdat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjukka. Pöytä on löytö kirpparilta ja juuri passelin kokoinen tuollaiselle 4-vuotiaalle.

   Poista
 10. Kivat reippaat sävyt tässä huoneessa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, punainen oli pojan itsensä valitsema, paloauton punainen :)

   Poista
 11. Vautsi, tosi onnistunut muutos huoneessa ja selvästi on nähty vaivaa muutoksen toteutuksessa :) Punainen on rohkea veto, mutta tuonne se sopii kyllä hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo punainen oli itselleni vähän vieras väri, mutta hyvin olen tottunut ja tykkään. Ja sen saa aika pienellä vaivalla muutettua muuksikin jos poika kyllästyy.

   Poista
 12. WAUTSI!!! Ihan superihana tuo paloauton punainen ja maja leikkejä varten parven alla. Tyynyihin ihastuin myös oitis, tekisiköhän äitisi myös meille sellaiset? ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.