maanantai 16. syyskuuta 2013

Kukkien juoksutustaNyt on taas se aika vuodesta kun saa aloittaa pelargonien kuljetuksen ensin kasvihuoneeseen ja sitten autotalliin talvehtimaan. Pelargonikokoelma on taas vähän kasvanut kesän aikana, mutta eiköhän kaikille saada oma lämmin paikka autotallin nurkkaan.
Piskuiset pelargonit olivat kesällä vähän unohdettuja. Nyt niin kauniisti kukassa, mutta pelkään hieman mitä talvi niille saa aikaan. Nyt on kuitenkin vielä hetki aikaa nauttia niiden hennoista kukista ja pakata ne pian talvilevolle ja toivoa parasta.


Viikonloppuna tuli siivottua muutenkin nahistuneita kesäkukkia pois. Napsin lehtensä kuivattaneiden samettiruusujen vielä freeseinä olevat kukinnot sisään maljakkoon. Ne toivat sisään vielä palasen kesää.17 kommenttia:

 1. Kauniit pelargonit ja noi ylähyllyn patinoituneet saviruukut. :) Mä siirsin omani jo pari viikkoa sitten kuistille, kun hengitys höyrysi aamulla ja pelkäsin pakkasia. No, eipä niitä pakkasia ole todellakaan vielä näkynyt. Kellariin talvisäilytykseen ne olisi tarkoitus siirtää, kunhan nyt ensin nautin vielä hetken niiden kukista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin osa odottaa isoissa ruukuissa autatallin edessä, että kun kylmempää on luvassa nostan ne vain sisään. Näitä pieniä kukkivia käyn ihastelemassa kasvihuoneessa. Täydessä kukassa olevat saavat olla vielä ruukuissaan pitkin terassia.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Suuret kiitokset haasteesta, palailen siihen :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Joo sitä tuli mustakin aika söpönen.

   Poista
 4. Yes, täytyypä hakea omia samettiruusuja maljakkoon. Näyttävät tosi kauniilta. Meidän autotallissa on talvella muutama miinusaste, joten pelaguu-ressukat joutuvat kompostiin joka syksy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa nauttia niistä vielä tällä tavalla. Mulla ainakin oli lehdet ihan nahistuneet ja olin jo niitä kompostiin nakkaamassa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Sinulla on paljon kauniita pelargonioita, jotka ovat vielä ihanasti kukassa.
   Sekä todella kaunis kimppu maljakossa sopien hyvin kauniiseen asetelmaasi.

   Poista
 6. Upea pelakuu-kuva! Omat pelakuuni kukkivat vielä täyttä häkää parvekkeella, pitäisi aloittaa niiden roudaus mökille. Viime talvena talvetus epäonnistui, piti ostaa keväällä uudet taimet. Katsotaan, miten nyt käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt mua rupesi pelottamaan. Olen saanut tähän asti talvetettua ne ihan vaan unohtamalla ne koko talveksi :) Nyt jos oikein yritän niin ne ei varmaan selviäkään. Kääk, pitää vähän rentoutua.

   Poista
 7. Ihana kokoelma pelakuita. =)

  Miekin olen ylimääräiset vienyt kasvihuoneeseen. Otin niistä pistokkaita kun kokonaisina isot ruukut eivät mahdu pikkutaloomme. Muutaman ison talvetan sisällä koska meillä ei ole mitään muuta säilytyspaikkaa täällä. Autotalli on hyvä paikka jos siellä ei ole pakkasasteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ajattelin ottaa pari talveksi sisälle taloon. Autotalli on pidetty noin 10 astetta plussan puolella ja ovat nuo siellä jo pari talvea viihtyneet.

   Poista
 8. Hih, samaa juoksutusta olen mäkin viime aikoina harrastanut :) Kyllähän ne talven aikana ainakin mun hoidossa melkoisesti kärsii, mutta jotain uutta alkua puskee aina keväällä.

  Kauniisti kukkivat sun yksilösi! Ja söpöt samettikukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Syksyn juoksutus palkitaan sitten kevättalvella kun saa ihailla hennon vihreitä lehtiä.

   Poista

Kiitos kommentistasi.