keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Mustattu keittiö

Syksyllä katselin meidän keittiötä pää kallellaan useampanakin päivänä. Nyt pitäisi kyllä tehdä jotain. Kaapistot itsessään olivat toimivia ja hyväkuntoisiakin, ainoastaan kaappien ovissa oli joitakin naarmuja ja kolhuja. Ei mitään suuria, mutta sellasia, mitkä olisi kiva saada piiloon ja muutenkin vähän jotakin muutosta keittiöön. Tilaan, jossa meillä oleillaan paljon - varsinkin kun se on samaa tilaa olohuoneen kanssa.
Kävin läpi eri liikkeiden ovia, mutta sopivan kokoisia, näköisiä ja hintaisia ei tuntunut löytyvän. Ehdin vähän innostuakin Ikean punaisista ovista, mutta loppujen lopuksi nekin olivat väärän kokoiset. Olin jo mallailemassa maalipurkkien värisävyjä, kun muistin, että Nuapurissa-blogin Maruhan päällysti heidän keittiönsä kontaktimuovin kaltaisella DC-Fix:illä, jota löytyy eri värejä.
Tuumasta toimeen siis. Ajatuksena on vähän hassua päällystää ovia kontaktimuovilla, mutta vitsit miten helposti työ sujui. Ainoa tarkkuus oli välttyä ilmakuplilta ja saada pyöristetyt kulmat siististi, mutta sekin sujui hyvin lämmittämällä kulmista muovia ja venyttämällä se kulman yli.
Tarkemmat ohjeet työhön löytyy Nuapurissa blogista, näillä vinkeillä minäkin onnistuin.
En halunnut tehdä keittiöstämme kokomustaa, vaan päällystin ovia vähän jokatoinen-systeemillä. Toistaiseksi keittiö ei ole tuntunut liian levottomalta, mutta voi olla, että jossain vaiheessa päällystän kaikki alakaapit mustaksi. Yläkaappien musta muovi on liitutaulumaalia, johon voi kirjoittaa vaikka ostos- tai ruokalistaa.
Ovien muovitus oli helppo, nopea ja edullinen ratkaisu - ja mikä parasta, muovit voi poistaa milloin vain.
7 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää! Mullakin pitäisi muutam ovi taikoa uuteen uskoon, kun ovat jo niin kulahtaneet ylälaidasta. Meillä on vaan peiliovet, joten taidan tyytyä maaliin...

  VastaaPoista
 2. Toimii! Kuulostaa lisäksi melko vaivattomalta muutokselta.

  VastaaPoista
 3. kivalta näyttää! itse kävin myös pari päivää sitten ostamassa tuota samaa muovia. projekti siis odottamassa täälläkin :)

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa - näyttää tosi hyvältä!! Hienoa on myös se, että ohjeistani on ollut hyötyä. DC fix -ohjeet näköjään pysyvätkin blogini lukijatilastoissa kestosuosikkina. :) Helppoa ja halpaa!

  VastaaPoista
 5. Näppärää kyllä. Ja piristävä lopputulos :)

  Mulla on kanssa keittiön kanssa ongelma, kun olen niin kyllästynyt siihen, mutta on kuitenkin "vasta" 14 vuotta sitten uusittu ja niin hyvässä kunnossa, että en pysty edes itse itselleni perustelemaan remonttia. Ovia ja laatikostojakin on sen verran paljon, että pelkästään niiden uusimiselle ihan vaan sellaisilla sileillä perusovilla tulisi muutama tonni hintaa ja jotenkin koen, että se vaan nyt on liikaa (kun talossa on muitakin, kipeämmin remontin tarpeessa olevia juttuja). Ja ovet on sellaiset "ei sileät", joten niitten muovittaminenkaan ei onnistuisi siististi. Mutta ans kattoo ny, tuleeko sitä tehtyä muutosta vai antaako vaan laiskuuttaan olla, kun se kumminkin on "ihan hyvä". Ja miehen mielestä "paras" :D

  Ihanasti muuten paistaa aurinko noissa sun kuvissa. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.