perjantai 18. lokakuuta 2013

Talven varaksi
Vihdoinkin meillä tarjotaan tinteille ruokaa, kun löysin kivat ruokinta-automaatitkin. Talitintit ovat käyneet pitkään tähyilemässä meidän terassin lyhtyihin, että saisiko nyt jotain muutakin kuin noita auringonkukan siemeniä suoraan auringonkukista. Nyt saa pähkinöitäkin ja hyvin paljon lyhtyjä muistuttavista ruokailupaikoista. Ruokinta-automaatit päätyivät nyt terassille, että saamme ihastella lintuja lähietäisyydeltä, mutta ehkä ne siirretään käytännön syistä vähän kauemmas. Keväällä lumen alta paljastuva sotku kun on kokemusten mukaan aikamoinen.
Monissa blogeissa on saanut tänään ihastella ihanan lumisia maisemia. Meillä satoi ensiräntä ja siitäkin poika ja koirat onnistuivat ottamaan kaiken ilon irti. Talvea ja lunta on meillä fiilistelty kovastikin ja talviloman suunnitelmat alkavat pikkuhiljaa muotoutua. Saa nähdä onko syksy jo kääntymässä talveen päin etelässäkin.


5 kommenttia:

 1. Kyllä nyt tinteillä on herkkubaari oikein!
  Kaunis kortti alimmasa kuvassa.

  VastaaPoista
 2. Onpas muhkeat tarjoilut ja hyvännäköiset ruokintalaudat! Pikkulinnut ja muut metsän eläimet varmasti arvostavat tuollaista herkkukattausta, kun pakkaset paukkuvat ja lumi peittää kaiken muun ravinnoksi kelpaavan metsistä.

  VastaaPoista
 3. Linnut saavat talven aikana tosiaan aikamoisen sotkun, joten ihan ikkunan viereen lintulauta ei ehkä ole paras paikka sijoittaa. Sinä olet asettanut oikein herkkutarjottimet linnuille, meillä on toistaiseksi pelkkiä auringonkukansiemeniä ja jo toinen kattaus meneillään.

  VastaaPoista
 4. Katselin tänään naapurin takapihalla ruokailevia pikkulintuja ja päätin, että haluan nähdä ne lähempää. Ehkäpä virittelen meidän pihapihlajaan omat herkkuapajat!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteistanne. Ahkerasti linnut ovat ruokalemassa käyneetkin. Lähinnä tintit ja varpuset. Nyt on ollut niin kylmiä öitä, että ihan hyvään aikaan tuli ruokapaikka laitettua.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.