maanantai 21. lokakuuta 2013

Maustepurkit mustiksi
Suuri keittiödilemmani on matkailla kohti ratkaisua. Tykkään, että mausteet ovat keittiössä käden ulottuvilla ja helposti saatavilla, mutta en mitenkään rakasta noiden kaupassa myytävien maustepurkkien ulkonäköä.
Niinpä päätin tuunailla nuo kaupan normipurkit uuteen uskoon ja pääsihän mukaan pari pilttipurkkiakin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan maalasin vain kannet mattamustalla spraymaalilla ja rapsuttelin etiketit pois, mikä ei kyllä ollut yksinkertaista lainkaan. Loppujen lopuksi liiman jämät lähtivät kaikkein parhaiten ihan rypsiöljyllä hinkkaamalla. Uskomatonta, mutta totta. Lopuksi tulostin Dymolla tarrat purkkien kylkeen. Yksinkertaista, helppoa ja paljon paremmin meidän keittiöön sopivaa. 

16 kommenttia:

 1. Tulipa hienot ja sopivat nyt hyvin kaikki yhteen.
  Pilttipurkeissa on mullakin moni mauste, ne on aika kätsyn kokoisiakin.
  Pitäisiköhän alkaa maalaileen myöskin, ehkä joulun jälkeen... sitten on paremmin aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilttipurkit on kyllä käteviä moneen. Kaiken lisäksi tykkään siitä mangososeesta, niin niitä aina kertyykin :)

   Poista
 2. Hyvä idea, nimittäin samat fiilikset täällä kaupan purkkien suhteen. Pitäisi kans tarttua toimeen ja keksiä ratkaisu niiden säilömiseen. Tai ehkä se tuli tästä ideastasi?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni homma ja nyt voi purkit pitää hyvin näkösälläkin, suosittelen :)

   Poista
 3. Arjen tyylikkyyttä. Jokapäiväisten asioiden pitää olla silmää miellyttäviä, ne tuovat hyvää mieltä monta kertaa päivässä.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Tätähän voi jalostaa vaikka millaiseksi, että saa omaan keittiöön sopivat purkit.

   Poista
 5. Täällä on kanssa ongelma keittiön suhteen. Tosin minun ongelma ei ratkea vain purkin kansia maalamalla. Pitäisi maalata kaikki ovet, jotta olisin tyytyväinen.. :) Nämä sun purkit on hienot ja minunkin täytyy kyllä hankkia tämä Dymo!

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Toden totta kylläpä mauste sekä pilttipurkeista osasivatkin tulla aivan upeat! Hyvä sinä!
   Lisäksi ne sopivat täydellisesti seinän laatoituksen sävyihin.

   Poista
 7. Postauksesi on vanha, mutta katsotaan josko vastaisit:). Purkit näyttävät upeilta, itse lähinnä mietin, että onko tuo spraymaali kestänyt käytössä? Eli ovatko purkkien kannet alkaneet pikkuhiljaa "läikyttyä"? Tai tarttuuko maali sormiin käytössä? Teitkö kansille minkäänlaista esikäsittely (hionta tms), jos joo niin miten?

  Mistä tuollaista maalia ostetaan? Kävisiköhän ihan clasun spraymaali? http://www.clasohlson.com/fi/Spraymaali-CRC-Pro-Paint/34-6047-2


  Nämä näyttävät upeilta!

  - Kipsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaus vähän kesti, mutta siis maali on kyllä kestänyt käytössä tosi hyvin. Ihan sellaisella perusrautakaupasta ostetulla maalilla suihkuttelin ja hyvin toimi, joten varmasti tuo Clasun maalikin käy hyvin. Enkä kyllä hionut pintaa mitenkään. Pihalla vaan suihkin menemään. Kantsii kokeilla, saa helposti uuden ilmeen maustepurkeille.

   Poista
  2. Ei haittaa viivästys, kiitos paljon vastaamisesta!

   Projekti on nyt alkamassa. Maustepurkit ovat likoamassa ja pilttien syönti on aloitettu:D. Rautakauppaa en edes miettinyt ja löysinkin k-raudasta mattaisen sprayn pari euroa clasua halvemmalla. Dymonkin saan huomenna lainaan, hihii!

   Kiitos inspiraatiosta ja mukavaa viikonloppua!

   - Kipsu

   Poista

Kiitos kommentistasi.