perjantai 8. marraskuuta 2013

Marraskuun jälkeen joulukuu

Joulu hiipii pikkuhiljaa mieleen. Kotiin on aseteltu useampiakin valoja. Itse en näitä nyt varsinaisesti jouluvaloina pidä kun pimeää vuodenaikaa nyt vaan on kiva piristää tunnelmavaloin. Ei meillä siis sentään tonttu-ukot kurkistele hyllyjen päältä, vaan valojen lisäksi joulun läheisyys ja pimein vuodenaika näkyy lähinnä siten, että olen kaivanut muutamat risutähdet esille ja tuonut pari pikkukuusta lasipurkkeihin.
Lähenevän joulun tunnelma taisi tarttua kunnolla mukaan viikonloppuna kun kävimme Koiramäen Pajutallin joulun avauksessa. Possujen, viiriäisten ja kanien lisäksi talleilla ihasteltiin mitä hienompia pajutöitä ja ihanan sisustuskaupan antia. Mikä rauha ja tyyneys.
Ensimmäiset piparit leivottiin pojan kanssa viikolla ja voi miten ihana tuoksu täytti talon. En nyt mikään valtava pipareiden ystävä muuten ole, mutta parasta olivat jauhoiset kädet ja pienet sormet, jotka hiipivät maistamaan vielä vähän taikinaa.
Pienen pieniä jouluaskarteluja on aloitettu ja niiden parissa jatketaan varmasti viikonloppuna. Viritellään vähän pehmeyttä ja tunnelmaa. Sieltä se joulu hiipii, vähän kerrallaan kaikessa rauhassa, ja hyvä niin.

7 kommenttia:

 1. Ihanaa aikaa tämä kaikki joulun odottelu ja valmistelu <3

  VastaaPoista
 2. Odotus on aina ihan parasta, itse pyhät hurahtaa sitten taas ohi niin nopeasti!

  VastaaPoista
 3. Kiva kun jätit viestiä nin löysin tänne:)

  Joulun odotus ja pikkuhiljaa tehtävät valmistelut on iso osa joulua,voi kun osaisi sen rauhan ja tyyneyden sisällyttää niin niihin valmisteluihin kuin itse juhlaankin:)

  VastaaPoista
 4. Namm piparit ja namm joulutortut...ihan pitää itseä rajoittaa niiden syntiä...:)

  VastaaPoista
 5. Niin ja tunnelmavaloja on ripustettu täälläkin...nythän sitä valoa tarvitaan....)

  VastaaPoista
 6. Piparien leipomisessa oli lapsena parasta taikinan maistelu. Äiti teki taikinan jo edellisenä päivänä ja laittoi sen viileään kaappiin odottamaan seuraavan päivän leipomista. Silloin taikinan keskelle oli kyllä ilmestynyt mahtava kolo. Kuka lienee käynyt taikinaa maistelemassa?

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteistanne. Joulufiilis puskee jo aika täysillä päälle :) Ihan kiva vaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.