maanantai 30. maaliskuuta 2015

Lämmin paikka
Koulussa lattiatyynyksi ompelemani vanha räsymatto löysi tänään paikkansa takan edestä. Kun takkaan viriteltiin sään saattelemana tulet, oli paikalle aika kova tunku. Pitkin talvea mietin takan eteen erilaisia ratkaisuja lehmäntaljasta lähtien, mutta tähän keväiseen takkatuli-fiilistelyyn tämä hempeän värinen tyyny sopii hyvin.
Teollisuusompelukoneilla mattoa oli helppo ommella ja taitaapa näitä tulla meille lisääkin. Veen lisäksi kun myös jokainen koirista olla mieltynyt tähän, ja neljän koiran taloudessa pehmeitä makuupaikkoja ei voi olla liikaa. Jos sitä vaikka itsekin välillä mahtuisi sohvalle,
Takana lähettyvillä seilasi tänään myös Kevät-messuilta mukaan tarttunut kukkasipulilaatikko, joita olen messuilla ennenkin hypistellyt. Nyt päätin sen ostaa muutamalla eurolla, vaikka yhtään en tiedä mitä siitä jalostuu. Jotenkin aika kaunis kapistus, joten eiköhän siitä jotain keksitä.6 kommenttia:

 1. Onpa kiva tyyny! Kunnon ompelukone tosiaan tarvitaan tuon tekemiseen.
  Ihanasti lämmittää takkatuli vielä näin keväälläkin. Minkäs teet, vaikka kuinka on kevät, niin räntää tulee taivaan täydeltä!
  Meilläkin eilen lämmitettiin leivinuunia, tuli vähän liikaakin laitettua puita, nyt on jo melkein hellelukemat täällä sisällä ;)

  VastaaPoista
 2. Onpa hieno, kodikas ja kätevä! :)

  VastaaPoista
 3. Räsymattotyynyt on niin tyylikkäät! Ja voin uskoa, että tunkua riittää ;)

  VastaaPoista
 4. Kudoitko tuon matonkin? Mukavaa, että räsymatoille löytyy uudenlaisia käyttömuotoja. Strömsö-ohjlemassa räsymatto oli laitettu heinäpaalien päälle pehmentämään istumista. Aika hauskan näköinen sekin.
  Ihana karvakorva tykkää kovasti uudesta mattotyynystä.

  VastaaPoista
 5. Onpas hyvännäköiset sekä käytännölliset!! Mä olen ihan mun kotikoneellakin onnistunut räsymattoja muokkaamaan..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.