sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Harmaaksi käsitellyt pihakalusteetMeillä on ollut mökillä pieni öljyämisprojekti, kun kaikki mökillä olevat ulkokalusteet on käsitelty Tikkurilan kelopuun harmaalla Kaluste- ja terassiöljyllä. Kahdella käsittelykerralla perusruskeat kalusteet saivat tyylikkäämmän harmaan sävyn. Samalla öljyllä on tarkoitus käsittelä myös mökkien terassit.
Näin sai pienellä vaivalla ja edullisestikin uuden ilmeen vuosikausia vanhoille kalusteille. Se hyvä puoli kokopuisissa kalusteissa on – ne voi aina tuunata uudelleen uuteen kuosiin.
Nämäkin kalusteet ovat vuosia sitten olleet miehen poikamiesboksin pihalla – ja palvelevat nyt hyvin mökkikalusteina. 
Kotona olet öljynnyt kalusteita saman sarjan mustalla öljyllä ja nyt onkin menossa kova miettiminen kummalla värillä käsitellään terassit kotona.

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää. Mäkin olen ajatellut käsitellä tuolla samalla öljyllä meidän vanhat kalusteet.

  VastaaPoista
 2. Kivat tuli! Meillä myös ikivanhat ruskeat, joiden uutta väriä mietin joka kesä. Samoin kuin koko terassin&pation... Saas nähdä joko ensi kesänä.. Nyt pitää nauttia vaan auringosta, kun se vihdoin paistaa :D

  VastaaPoista
 3. Kivat tuli. Minulla oli vaikeuksia saada tiikkiset kalusteet mustiksi ja lopulta vetelin niihin jotain valtti-ulkomaalia. Nyt ne on hyvät, mutta todella monta kerrosta piti sipaista. Ihme, että sait vain parilla kerralla noin hyvän lopputuloksen.

  VastaaPoista
 4. Kaunis sävy. Juuri minun mieleen :)

  VastaaPoista
 5. Kaunista tuli, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Käsittelitkö kalusteet jotenkin ennen öljyämistä? Hiomista tai pesua? Meillä tismalleen sama sarja ja kyllästyttää kovasti punasävyisenä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitään en tehnyt ennen öljyämistä. Vetelin vaan öljyn pintaan. Näitä on aika säännöllisesti öljytty, että kovin huonoon kuntoon eivät olleet edes päässeet. Mutta siis tosi helposti homma täällä hoitui.

   Poista

Kiitos kommentistasi.