maanantai 14. heinäkuuta 2014

Tuuli tukassa veneretkelläKyllä veneily on sitten juurikin niin hauskaa puuhaa kuin etukäteen ennen veneen hankintaa ajattelin. Pääsee tutkimaan aivan uusia paikkoja, koluamaan kallionkoloja, ihastelemaan niemennotkoja ja haistelemaan järvituulta toisella puolella järveä.

Mitään kovin pitkiä reissuja ei ole veneellä tehty, mutta lähisaariin ja -rantoihin jo jo pikkuisen päästy tutustumaan. Veneily on osoittautunut aikamoiseksi moottoriurheiluksi ja laitteiden kanssa onkin ollut noviiseilla aika paljon opettelua.Tänään tehtiin pieni aamupäivän reissu lähisaareen ja yllätyttiin miten hyvin paikkaan oli järjestetty tulentekopaikat polttopuineen kaikkineen veneilijöiden käyttöön. Täällä olisi mielellään viettänyt kauemmankin aikaa, mutta sääennustuksen luvatessa kovia ukkoskuuroja, ajattelimme olevan parasta lähteä ajoissa kohti omaa rantaa. No, mitään ukkosta ei sitten lopulta edes tullut, mutta ehdittiin reissussa nauttia pienet eväät ja maistella vähän tuoreita mustikoita. Lämpöä riitti ja kotirannassa kaikki olivat jo valmiita uimaan. Vesi on muuten täällä 25 asteista, joten uitua on tullut aika reippaanlaisesti.4 kommenttia:

 1. Täällä nurkilla (Sipoo-Porvoo-Loviisa) on hurjasti upeita mansikkapaikkoja veneilijöille... ♥
  Ainakin Porvoon matkailuneuvonta jakaa kivaa opasta kyseisitä paikoista.
  Veneily on niin ♥

  VastaaPoista
 2. Pieni vene on meilläkin ja tykkään kovasti sillä lähteä vesille, mutta suuremmasta en välitä...en esim. voisi kuvitella nukkuvani veneessa. En yhtään ymmärrä mistä se johtuu, mutta tuntuisi pelottavalta..:)

  VastaaPoista
 3. Voi kyllä kuvitella kuinka ihanaa veneily mahtaa olla :)

  VastaaPoista
 4. Voi että, ihan tulee veneilyä ikävä noita kuvia katsellessa! Mukavinta siinä on ehkä veden liplatuksen lisäksi tuo, että näkee maisemat ja tutut seudut ihan uudesta vinkkelistä. Kaikki näyttää niin erilaiselle järveltä tai mereltä käsin. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.