maanantai 17. helmikuuta 2014

AktiivilomaMeidän Rukan reissu muotoutui lopulta urheiluntäytteiseksi aktiivilomaksi, kun rinteet kutsuivat niin kovasti meitä kaikkia. Rinteissä olimme joka päivä kahteen kertaan ensin aamupäivällä ja toisen kerran iltapäivästä Veen päiväunien ja pienen huoltotauon jälkeen. Laskukilometrejä kertyi kuudelta päivältä SportsTrackerilla tehdyn laskelman mukaan reilut 130 kilometriä. Aika määrä 4-vuotiaalle, joka tosin olisi vielä halunnut jäädä laskulomalle.
Vaikka Ruka ei läänin rajojen mukaan Lappia olekaan, eivät rinteet ja maisemat hävinneet ollenkaan niille "oikeille" Lapin hiihtokeskuksille, Ylläkselle ja Leville, joissa olemme käyneet.
Rinteitä, tykkylumisia puita ja vaaramaisemia riitti - ja mikä parasta, tilaa rinteissä oli meille varaslähdön hiihtolomaan ottaneille runsaasti.

Meitä suosi loistavat laskukelit ja rinteet olivatkin mahtikunnossa. Ja vaikka aurinkoa ei näkynytkään niin eipä ollut kovaa pakkastakaan. Kierrettiin yhdessä Veen kanssa kaikki Rukan rinteet ja poika kehittyi laskettelussa hurjasti. Oltiin aivan fiiliksissä, että pystyttiin kaikki nauttimaan laskettelusta yhdessä, eikä mustiakaan rinteitä tarvinnut karttaa sen takia, että olisi tarvinnut pelätä miten poika niistä selviytyy. Hienosti V osasi sovittaa vauhdin rinteen jyrkkyyteen. Pahimmat paikat V meni auraten, mutta muuten oikeaoppiset kanttikäännökset olivat hyvin hanskassa. Huomaan laskettelun kehittävän aktiivisen pojan kehonhallintaa tosi monipuolisesti - ja siitähän on tietysti hyötyä lajissa kuin lajissa.
V sai reissussa myös sauvat ekaa kertaa rinteeseen ja niistä olikin pojalle hyvin apua loivissa kohdissa, kun vauhtia sai itse pukattua lisää. Pojan suosikkirinteeksi muodostui crossrata, jossa tosin vauhtia ei tarvinnut sauvoilla lisäillä.
Olimme tosi tyytyväisiä Rukan rinteisiin ja erityisen hauskaa oli, että rinteiden varrelle oli tehty nuotiopaikkoja, joissa pidettiinkin taukoja paistaen makkaraa, lämmittäen leipiä ja juoden kaakaota. Ja löytyipä yhden rinteen vierestä poroaitauskin.
Kylpyläkäynnit ja kävelyretket jäivät meiltä nyt väliin, koska totesimme, että niitä voimme tehdä kotonakin ja päätimme ottaa laskettelusta kaiken ilon irti. Ja hyvä niin, sillä täällä kotonahan on ihan täysi kevät päällä. Saa nähdä jäikö Rukan laskut kauden viimeisiksi.


8 kommenttia:

 1. Piristävä postaus! Varmasti oli myös sellainen teidän perhelomakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä lomailu poissa kotimaisemista aina piristää.

   Poista
 2. Lomailu on kivaa:)! Ihanan talvisennäköistä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli, vaikka sitä aurinkoa ei näkynytkään. Mutta eipä ole talvista enää täällä kotona, plääh.

   Poista
 3. Kuulostaa ja näyttää kivalta reissulta! :)

  VastaaPoista
 4. Kerrassaan ihania lomakuvia!!! Kyllä noita kuvia oikein mielellään katseli :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.