sunnuntai 10. elokuuta 2014

Mökin säilytysratkaisuja


Kun mökillä tilaa on vähän, on tavaroiden määrä pakko pitää minimissä ja säilytysratkaisut toimivina. Kun jokaisella tavaralla on tarkoituksensa ja oma paikkansa, ei kaaostakaan pääse syntymään niin helposti. (Plus tietenkin, että ne tavarat palautetaan omille paikoilleen.)
Yksi tällainen kompastuskivi meillä mökillä on saunan eteinen, joka meillä toimittaa aika montaakin virkaa, mutta jota useimmiten kutsutaan aika kuvaavasti kodinhoitohuoneeksi. Täältä löytyy kaikkea kengistä, pesuaineisiin, pyyhkeisiin, hyttysmyrkkyihin, polttopuihin ja jopa keittolevy ruuanlaittoon. Kaikki omilla paikoillaan ja löydettävissä.


Saunan eteisen hirret on vahattu jo viime kesänä valkoiseksi. Ne avartavat pientä tilaa vanhoihin kellastuneisiin verrattuna kummasti.
Eteiseen on kikkailtu säilytystilaa sekä katonrajaan, että penkkien alle ja näin siitä on saatu varsin toimiva meidän porukalle. Pieni peilikaappi kätkee sisäänsä kaikki mökillä tarvittavat putelit ja purnukat.
Lämmöllä hellinyt kesä teki vaatesäilytykset hyvin helposti, kun edes kengät eivät usein käyttöön asti päätyneet. Se asia on tietysti todellinen, että syksyn saapuessa, tähän tilaan isketään muutama pari kumisaappaita ja sadetakkeja. Tällä mennään ja sopuhan antaan sijaa.

Mustaksi vahatun saunan voi käydä tsekkaamassa täältä.


6 kommenttia:

 1. Kivasti olette keksineet säilytysratkaisuja!

  VastaaPoista
 2. Onpas tyylikästä, vaikka eteisessä joutuukin tosiaan säilyttämään kaikenlaista tarpeellista. Meillä mökin kuisti tuntuu menevän sekaisin jo kumisaappaista ja sandaaleista, jotka tahtovat jäädä keskelle kulkureittiä, vaikka siitä kuinka monta kertaa muistuttaisin. Kiva tuo halkolaatikko, taidan lainata ideaa, kun saan kaverilta vanhoja puulaatikoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halkolaatikko on kieltämättä aika kätevä, kun ei tarvitse sitten saunan lattialla niitä pitää. Kyllähän sitä tavarat tuppaa välillä sekaisin menemään, varsinkin sitten kun alkaa se kumisaapasrumba ihan tosissaan.

   Poista
 3. Ihana mökki teillä! Juuri tuollaiset pienet mökit ovat ihanan persoonallisia ja niissä on juuri sitä oikeaa tunnelmaa. Ja todellakin sopu sijaa antaa kun saa hetken arjesta lomailla :) anteeksi blogihiljaisuus, tämä kesä on ollut niin kiireinen etten ole juuri kenellekään ehtinyt kommentoimaan vaikka blogeja olenkin lukenut. Nyt yritän taas korjata asian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei ole täälläkän paljoa tullut blogeissa pyörittyä, muut puuhat mielessä. Mutta syksyä kohden sitä taas viihtyy koneellakin enemmän.

   Poista

Kiitos kommentistasi.