maanantai 2. joulukuuta 2013

Maalaisextreme
Eilen tuuli paukutti katon reunapeltejä, vihelsi hormissa ja repi puita voimalla.
Istuttiin miehen kanssa keittiön pöydän ääressä, molemmat koneillamme ja kuunneltiin. Tuulen kuuli olevan voimakkaampi kuin tänä syksynä kertaakaan. Kohta menee sähköt, taisi toinen meistä sanoa. Ja sitten ne pian menikin.
Sähkökatkos merkitsee nykyaikaan tottuneelle perheellemme aina kutkuttavaa jännitystä. Mites tästä nyt selvitään, sytytetään lisää kynttilöitä, haetaan puuvajasta lisää puuta, hanasta täytyy valuttaa vettä pulloihin, kovin tuntuu viileältä heti kun ilmalämpöpumppu lopettaa lämpimän ilman puskemisen. Todetaan, että kynttilöitä on hyvä olla kotona aina reilusti juuri tällaisia tilanteita varten. Kurkistellaan ulos pimeyttä ja lähitaloissa loistavia kynttilöitä, samassa veneessä ollaan, tulee varmaan pitkä sähkökatkos kun niin kovaa puhaltaa. Puhelimen netillä käydään sähkölaitoksen sivuilla, laaja on katkos, kipinävuoroja melkein jo jaetaan. On katsottu silmiin ja yhdessä päätetty pitää myrsky ulkona ja talo lämpimänä, lapset turvassa.  Ja tajuttu olevamme äärettömän typeriä.
Pitäisköhän syödä, ehkä leipää, eikun nyt tekis mieli lämpimiä leipiä, ainiin, ei ole sähköä. Kyllähän minä nyt miehelleni leivät takassa grillaan. Leivät on tehty ja laitettu kuumankestävään vuokaan, laitan juuri foliota päälle ja olen työntämässä vuokaa takan hiillokseen. Ensin sähkökaappi naksahtaa ja sitten kattolamppuun syttyy valo. Höh, pääsee suustani.
Juuri tällaisina hetkinä ex-kaupunkilaiset täällä meidän kotona ovat aivan pähkinöinä. Vau, ei sähköä, eikä juoksevaa vettä. Tosi extremeä.
 Loppujen lopuksi asettelin leivät voileipägrilliin ja katsottiin telkkarista Solsidania. Ei pöllömpää sekään.

6 kommenttia:

 1. Täälläkin tuuli ulvoi hormissa, mutta sähköt ei katkennut.
  Hyvin olisitte pärjänneet, vaikka sähkö olisi ollut kauempaakin poissa....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oltaisiin pärjätty. Onneksi ei kuitenkaan tarvinnut.

   Poista
 2. Nukuin koko viime yön tosi huonosti, kun kuulostelin tuulta ja panikoin kinoksia, mitä tuuli mahd kasaa. Ei onneksi ollut kasannut. huh. Mutta sähkökatkot ovat pidemmän päälle kurjia. Toisaalta hiljentävät kyllä tahtia, mutta jos vaikuttaa vedentuloon tai lämmitykseen ei ollenkaan kiva.
  Mutta voihan kääk. unohdin eilen Solsidanin kokonaan. Onneksi on Areena...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei sähkökatkoksissa mitää hauskaa loppupeleissä ole. Meillä pahin on ollut se kuuluisia Tapanin päivän myrsky, joka lennätti meilläkin autotallista kattotiiliä ja repi puuvajan kattoa. Nytkin oli puita kaatunut talojen päälle tässä lähellä, että ei näiden kanssa leikkiminen ole.

   Poista
 3. Kova oli tuuli ja meilläkin oli yöllä sähköt poikki. Joitakin lahoja puita kaatui pihasta jo edellisen myrskyn aikaan ja tänään sitten siivottiin jälkiä! Olikin ihanam kirpeä pikku pakkanen<3

  VastaaPoista
 4. :) kerrostaloelo keskustassa tuntui taas eilen niin kovin turvalliselta...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.