perjantai 15. maaliskuuta 2013

Kevätkylvö

Kevättouhut jatkuivat eilen ensimmäisillä kylvöillä. Ensimmäisinä multaan ja pienoiskasvihuoneeseen pääsivät kasvihuonetomaattien ja purjosipulin siemenet.


Jännä juttu. Kuukausi sitten ajattelin, että jos ei laittaisikaan tänä vuonna siemenestä kasvamaan mitään, kun nuo pelargonitkin vievät niin paljon tilaa tuolla ikkunoilla. Lähipuutarhoilta on saanut niin hyviä taimia pikkurahalla, että maksaako tuo nyt vaivaa.


No, ensin ostin tomaatinsiemenet: pakkohan tomaatit nyt on itse kasvattaa. Sitten kurkut: ne onnistuivat niin hyvin viime vuonna ja sato oli hyvä. Sitten purjoa, vähän kurpitsoja, meloneitakin olisi kiva kokeilla siemenestä. Tänään ostin yrttejä ja nyt mietin jo kukkien kasvattamistakin, mitä en ole koskaan aiemmin tehnyt. Kevätpössähdys on siis tapahtunut, se jokavuotinen sen jälkeen kun maalle muutama vuosi sitten muutimme.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvin tutulta. Minulla jäi viime vuosi kokonaan väliin oikeastaan kaikesta puutarhahoidosta ja nyt noita lajikkeita on tuossa joku nelisenkymmentä ;) Kyllä siinä itse kasvatetussa taimessa on vaan niin eri fiilis kun ostetussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tähän hommaan hurahtaa ihan täysin. Tila vaan uhkaa loppua kesken, kun sitä aurinkokin pitäisi riittää kaikille.

      Poista

Kiitos kommentistasi.