perjantai 10. huhtikuuta 2015

Kiva taidelöytö


Pari viikkoa sitten Kevät-messuilla vieraillessa juutuimme äitini kanssa yhdelle osastolle katselemaan. Ständi oli helsinkiläisen kuvataiteilija Maarit Kontiaisen, jonka luonto- ja eläinaiheiset taideteokset puhuttelivat meitä kovin.
Teokset ovat samaan aikaan kovin yksityiskohtaisen realistisia ja utuisen satumaisia. Ne kuvaavat hyvin suomalaista sielunmaisemaa: metsää, sen eläimiä ja luontoa graafisesti, mutta kuitenkin herkästi.
Kohtaamisesta ja jäi mielikuva Kontiaisesta mielenkiintoisena persoonana, joka on tehnyt opintomatkoja eri puolille maailmaa ja pitänyt lukuisia taidenäyttelyitä Suomessa.

Pääsin valitsemaan Kontiaisen teosten vedoksista yhden itselleni ja päädyin tähän ihanan herkkään peura-teokseen sen suloisen aiheen ja värimaailman vuoksi. Se päätyi pukeutumishuoneeseeni, jossa vallitsee muutenkin vaalea ja hempeä värimaailma. Kehykset siihen ovat vielä haussa, mutta uskon päätyväni valkoisiin kehyksiin.

Kontiasen galleria MadeBy sijaitsee Helsingissä Katariinankadulla ja hänen tuotantoonsa voi käydä tutustumassa myös osoitteessa www.maaritkontiainen.fi

Saatu blogin kautta9 kommenttia:

 1. Olipas kiva löytää tännekin! :)

  Peurat ♥ ovat mun lemppareita ja tuo taulu on aivan IHANA!

  VastaaPoista
 2. Tykkään kovasti Maarit Kontiaisen töistä. Niissä on juurikin niin kauniin satumainen tunnelma. Lapsuuden eläinsadut tulevat tästäkin teoksesta mieleen. Kaunis vedos!

  VastaaPoista
 3. Messuilla ihailin Kontiaisen töitä. Tuossa sinun ostamassasi taulussa on kaunis värimaailma ja hieno tunnelma.

  VastaaPoista
 4. Hieno. Ostin Kontiaisen peura-aiheisen työn muutama vuosi sitten Tampereelta kädentaidot-messuilta. Hankin valmiiksi kehystettynä, tuolla se makuuhuoneessa ilahduttaa.

  VastaaPoista
 5. Kaunis taulu ja aivan ihana värimaailma siinä! Kuvaa jää helposti katsomaan pidemmäksi aikaa ja sen katsominen herättää ajatuksia. Hyvä valinta!

  VastaaPoista
 6. Että nuo kaikki eläinaiheiset sisustusjutut osaakin olla kauniita <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.