perjantai 5. joulukuuta 2014

Kauden avausIso jee! Etelässäkin on ollut viime päivinä sen verran edes yöpakkasia, että lähilaskettelukeskus pääsi avaamaan eilen kautensa. Eihän siellä vielä ole auki kuin yksi rinne ja lautailijoille reililinja, mutta innokkaita laskijoita oli kyllä reilusti.
Me aikuiset pysyttiin tällä kertaa ilman suksia, sillä Vee pääsi korkkaamaan kauden ihan uudella lajilla. Skeittilauta on kiinnostanut tuota kovasti keväästä asti, mutta kun meillä onnettomilla ei ole asvalttia pihassa eikä ihan lähelläkään.
Toivottavasti pian tulisi lunta ja lumilautaa pääsisi testailemaan omankin pihan pikkumäissä. Kaikenlainen hyppyreiden rakentelu kun tuntuu tässä olevan se juttu.


Varustauduttiin ekaan testikertaan pitkällä pinnalla, rauhallisella otteella ja voimia antavalla välipalakeksillä, mutta loppujen lopuksi mitään niistä ei tarvittu. Olin nimittäin kuullut, että alku voi olla hyvinkin takkuista ja halu heittää hanskat tiskiin voi tulla kovaksi. Jännä miten sitä pinnaa, yritystä ja kokeilunhalua löytyy kuitenkin viisivuotiaaltakin kun tekeminen on tarpeeksi mielenkiintoista.
Aluksi tutustuttiin lautaan ja sen tuntumaan ihan tasamaalla ja loivassa rinteessä, mutta pianhan sitä piti päästä jo laskemaan. Muutaman pyllähdyksen jälkeen tapahtui jonkinlainen hiffaus painon siirtelyssä laudalla.
Itseänikin on jo jonkun vuoden kaivertanut halu kokeilla lautailua, joten tänä talvena taitaa olla sellainen Nyt tai ei koskaan -tilanne.
Toivotaan siis edes niitä yöpakkasia ja piakkoin myös sitä ihan oikeaa lunta.


6 kommenttia:

 1. Ai, nyt on ollut jo senverran lunta. Olis se mukavaa, että mukuloille tulisi puuhaa ulkona. Meillä on ihan paljasta, mutta kun ajoin parikymmentä kilometriä itään päin, niin olikin maa valkoisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkiluntahan siellä ihan on, mutta kelpaa hyvin paremman puutteessa. Joo kyllä taas jäi syksyllä ulkoleikit aika vähiin, kun harmaata ja sadetta vaan oli.

   Poista
 2. Voi että... Mulla on lauta, mutta en ole moneen vuoteen mennyt sillä. Siirryin telluihin, ja ne on kivat täällä Suomen pikkumäissä. Ihana olis kyllä päästä mäkeen! (Tosin ei kovaa pakkasta, ja se aurinkokin olis kiva...)
  Mukavaa itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko on kyllä niin parasta mäessä. Ehkä sitäkin sitten keväämmällä on luvassa taas. Rauhallista itsenäisyyspäivää sinullekin.

   Poista
 3. Lautailu on ihanaa, itsekin harrastin sitä viitisen vuotta. Nykyään harrastus on jäänyt varusteiden kalleuden ja vähäisten lautailumahdollisuuksien takia. Vaihdoin lumilaudan skeittilautaan. ;-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.