maanantai 20. toukokuuta 2013

Tulppaanien hehkussa


Tulppaanien loisto on kauneimmillaan. Hassua, kun viikonlopun sää muuten oli niin täyttä kesää. Viime syksynä laitoin maahan värikkäiden tulppaanien lisäksi myös hennon vaaleanpunaista ja valkoista tulppaania. Ne kun kiehtovat itseäni kukkien väreissä. Kauempaa katsoen vaaleat värit ovat jotenkin tosi pliisuja hehkuvien punaisten ja keltaisten tulppaanien rinnalla. Lähempää katsoen nekin kuitenkin näyttävät oman kauneutensa. Rakastan tulppaaneja. Ne kilpailevat lempikukkani tittelistä pelargonien kanssa. Hääkimpussani oli pelkkiä tulppaaneja, ne ovat vain yksinkertaisen kauniita. Ja kaikki erilaisia.
Osa tulppaaneista on vielä nupussa, joten lumosta saadaan nauttia vielä vähän aikaa.

14 kommenttia:

 1. Oih siellä ovat jo Angeliquet kukassa, minulla vasta visusti nupuissaan! Kyllä tulppaani on tosiaan kaunis, harmi vaan kun se maistuu myös myyrille:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti löytyi nimi yhdelle tulppaanille, hienoa. Tuo Angelique on kyllä mun uusi tulppaanisuosikki - toivottavasti ei myös myyrien.

   Poista
 2. Voi että miten upeaa ilotulitusta! Muistatko lajiketta tuolle rimpsureunaiselle punaiselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, olen niin huono noiden nimien kanssa, etten kyllä yhtään tiedä mitä nuo ovat. Pitäisi terästäytyä laittamaan kaikki kasvit muistiin.

   Poista
 3. Tulppaanit on kyllä ihania! Ja saavat onneksi täyden huomion, kun ei muita kukkijoita vielä niin paljoa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sipulikasvien lisäksi kukintaansa aloittelevat meidän pihalla vasta norjanangervot ja tuomet, niiden jokapaikkaan levinneiden kaunokaisten lisäksi. Nyt on aika nauttia tulppaaneista, ne ovat huomionsa ansainneet.

   Poista
 4. Tulppaani-ihanuuksia! Harmi, että mökille niitä ei kauheasti kannata syksyisin istuttaa, kun keväällä peurat popsivat ne suihinsa jo nuppuvaiheessa (ellei sitten kaikkia kukkia verkota). Upeita, värikkäitä kuvia, kiitos niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Harmi, että tulppaaneihin ovat ihastuneet eläimetkin. Itsellä saanut tähän asti olla suht rauhassa, vaikka epäilyksiä myyrien vierailuista kyllä onkin.

   Poista
 5. Upeita kuvia. Tulppaanisi ovat todellisia kaunottaria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivon ettei tuo sade ole tehnyt niiden loistosta loppua. Onneksi osa on vielä nupullaan.

   Poista
 6. Ihastuttavia tulppaaneja, niin valtavasti hienoja yksityiskohtia. Löysin tänne blogiisi ja tykästyin niin paljon, että jäin vakilukijaksi.

  VastaaPoista
 7. ;Ahtavia tulppaaneja sinulla kasvaa! Varmasti antavat paljon iloa. Itse haaveilen pionipenkistä. Pionit kun jäivät edelliseen puutarhaan. Ne olivat mulle tärkeitä "voimakasveja".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, pionit. Ne ovat minullekin tärkeitä, muistoja lapsuudesta. Niitä on tarkoitus tänä kesänä istutella lisääkin. Niiden kukintaa odotellessa.

   Poista

Kiitos kommentistasi.