perjantai 19. joulukuuta 2014

Jouluinen limppu


Nyt musta on varmaankin tullut virallisesti aikuinen - tai sitten jouluhössötys on vaan mennyt asteen pidemmälle kuin aikaisemmin. Mä olen leiponut, ja ihan useaan otteeseen. Ja nyt kun asiaa ajattelen, niin tämä taisi alkaa jo joskus syksyllä sämpylöiden, rieskojen, piirakoiden ja muiden suolaisten parissa.

Pari päivää sitten törmäsin Uuden Kuun Emilian hyvältä kuulostavaan limppuohjeeseen, ja tuli pakottava tarve kokeilla sitä. Pienen säädön jälkeen sain leivät uunista kohonneina ja ihanasti ruskettuneina. Yritin testata jopa Emilian hauskaa ideaa tehdä piparimuotilla tähdet leivän päälle, mutta tuo lopputulos on kyllä aika hihityttävä. Jääpähän harjoiteltavaa ensi kertaa varten. Onneksi kuitenkin toisesta pellillisestä tuli hieman kauniimpia kuin näistä kuvien yksilöistä.
Leipä on mahtavan makeaa ja täyteläistä, ja me maisteltiin yksi leipä saman tien. Loput päätyi pakkaseen odottamaan aattoa ja kinkkua päälle.

10 kommenttia:

 1. Hih, sama aikuistuminen on menossa täälläkin ;) Katsoin tuota samaa ohjetta ja minulla on ollut se muutaman päivän auki tässä koneella. Maistan jo suussani kinkkusiivulla päällystetyn joululimppuviipaleen. Mmmmm.... Ehkä viikonloppuna on aika siirtyä suunnittelusta käytäntöön ja leipoa leivät. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en kyllä keksi mitä muuta tää vois olla kuin aikuistumista :) Kannattaa kyllä kokeilla.

   Poista
 2. Emilian leipä tuntuu olevan varsinainen hitti! Näyttää hyvältä ja varmasti onkin. Minullakin on aikomus leipoa joululeipää ehkä jo huomenna.

  VastaaPoista
 3. Ensimmäistä kertaa vierailen blogissasi, ja päätin heti jäädä lukijaksi - sinulla on paljon kauniita kuvia. :)

  VastaaPoista
 4. Kai minäkin olen sitten aikuinen kun leipominen on alkanut innostaa :) Syytän innostuksesta blogistaniaa.
  Limppu näyttää herkulliselta ja jouluiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo blogeilla on kyllä varmasti osansa tässä innostuksesta.

   Poista
 5. Täytyy myöntää, että olen tähän asti inhonnut ruoanlaittoa ja leipomista, mutta pikkuhiljaa on leipominen alkanut kiinnostaa. Ruoanlaitto ei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kyllä sellaisesta vähän spessummasta ruuanlaitosta, mutta tää leipominen on ihan uus juttu. Eikä ollenkaan paha :)

   Poista

Kiitos kommentistasi.