sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Viisi


 

En ole ikinä kuulunut heihin, jotka haikailevat lapsen kasvua katsellessa menneiden perään, kauhistelevat lapsen nopeaa kasvua ja toivoisivat ajan kuluvan hitaammin. Olen ennemmin seurannut suurella riemulla pituutta venyviä raajoja ja uusien taitojen oppimista. Halunnut opettaa uutta ja saada yrittämään vieläkin enemmän. Ja nauttinut hirmuisesti kaikista niistä jutuista, joita uusien taitojen oppiminen on mahdollistanut meidän yhdessä tehdä. 

Jotain rajaa ollaan nyt ehkä pikkuisen kuitenkin ylittämässä pojan viisivuotissyntymäpäivänä. Huomaan ajattelevani, että ensi vuonna tuo on jo esikoulussa, matkalla koululaisen maailmaan, kääk. Se on askel kohti velvollisuuksia ja odotuksia.
Tänään tuo viisivuotias on kuitenkin leikkisä viikari. Aktiivinen, vauhdikas ja  liikuttavan kiinnostunut ympäröivästä maailmasta. Kumpa itsekin osaisi ottaa ilon irti jokaisesta päivästä samanlaisella intensiteetillä.13 kommenttia:

 1. Voi että kun täältä löytyy aina niin kauniit ja herkät kuvat! <3 Miljöökin on sykähdyttävä. Minkälaisella kameralla (ja objektiivilla) muuten kuvailet :)

  VastaaPoista
 2. Upeita elämänmakuisia kuvia. :)

  VastaaPoista
 3. Voin luvata, että tulevat ikävuodet ovat aina askel uusiin, kivoihin juttuihin. Tulee asioita ja piirteitä, joita et vain vielä tiedä kaipaavasi :)

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia 5-vuotiaasta. Meillä tyttö samanikäinen :)

  VastaaPoista
 5. Niin tuttu tunne. Täällä kauhistellaan että ei mene kuin hetki kun meidän 5 luokkalainen on yläasteella, apua.

  VastaaPoista
 6. Ihana blondi hulmutukka! Onnittelut sankarille!

  VastaaPoista
 7. Ihanat, tunteikkaat kuvat. Meillä on jo eskarilainen ja aika tuntuu menevän välillä niin huisia vauhtia, että mietityttää, kuinka (äiti) on valmis siihen, että pian kutsuu koulumaailma.

  VastaaPoista
 8. Upeita kuvia! Kuulun samaan kastiin, päivääkään en kolmivuotiaiden kanssa toivoisi kellon pysähtyvän. Odotan innolla tulevaa, uusia seikkailuita ja taitoja. On ihanaa vielä tässä vaiheessa, kun lapsi itsenäistyy, mutta etäisesti voin aistia jo ajatuksesi tulevista velvollisuuksista..

  -Pappadiippa

  VastaaPoista
 9. Voi vitsit miten upeat kuvat! Kuvat ja teksti sopivat täydellisesti yhteen.

  VastaaPoista
 10. Onnittelut sankarille! Upeita kuvia, vähän sellainen 'avaraan maailmaan' -tunnelma. Viisi on hieno ikä, yhden käden sormet :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.