lauantai 13. heinäkuuta 2013

Puutarhuri lomalla

Heinäkuu. Koko perhe lomalla. Helle. Kesä kauneimmillaan. Teinityttö käy vain kääntymässä kotona reissujensa ja kavereiden näkemisen välillä. Ilo tarttuu, vapaus ja tuuli tukassa. Näin on hyvä.


Lomailtu on sanan täydessä merkityksesssä. Istuttu niillä alkukesällä tehdyillä terasseilla ja nautittu. Se oli tarkoituskin.
Vaan voi kun voisikin olla näkemättä ne rikkaruohot, joita lomailevan puutarhurin kukkapenkit puskevat. Pari penkkiä on katastorifitilassa ja ne saavatkin seurakseen syksyn sateiden saapuessa jotain helppohoitoista ja rikkaruohot alleen peittävää.


Puutarhuri on itselleen armollinen ja yrittää nähdä ne kauniit asiat: nuppujaan availevat liljat ja ruusut, ympärillä aaltoilevat viljapellot, västäräkin poikasten hapuilevat lennot, ja muistaa, että saa elää unelmaansa maalla. Armollisuus itselle on taito, jota opettelen.
7 kommenttia:

 1. Rikkaruohoja kasvaa meilläkin mökillä, aina silloin tällöin saan nyhtämisinnostuksen, mutta se kestää ehkä vartin kerrallaan, joten rikkaruohot eivät vähene ihan hurjassa tahdissa. Mutta kun on loma, tulee sellainen olo, etten vaan viitti viettää lomapäiviäni pelkästään rikkaruohojen seurassa, joten rehottakoon sitten!

  VastaaPoista
 2. Se armollisuus olisikin hyvä ja tuiki tarpeellinen taito! Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 3. Samaa taitoa koitan itsekin kovasti opetella. Olen hirveän huono ihan vain olemaan ja rentoutumaan, kun pitäisi muka jatkuvasti olla tekemässä jotain. Ja silloin harvoin, kun hetken vain olen ja rentoudun, tulee niin typerän syyllinen olo :D

  VastaaPoista
 4. Yhdyn Purlinan kommennttin. On se kumma, kun koko ajan pitäisi jotain tehdä, vaikka ei ne hommat tunnu tekemälläkään loppuvan (ärsyttävä sanonta jota olen aina inhonnut, mutta kyllä se tuntuu ikävä kyllä pitävän paikkansa). Laiskottelu tuntuu olevan tehokkaan ajan haaskausta. Aarg viikko enään lomaa jäljellä ja niiin paljon olisi tehtävää ja se laiskottelukin tekisi ihan hyvää. Sit, kun kamppailen nuiden kahden välillä, niin huomaan päivän päätteeksi, että en ole saanut mitään aikaiseksi, mutta levännytkkään en ole. :D Ihanat puutarhakalusteet!

  VastaaPoista
 5. Rikkaruohot on helpointa nyhtää sadesään jälkeen. Ja nythän on ollut pitkään aurinkoista, joten lomailu jatkukoon...

  VastaaPoista
 6. Ihanalta näyttää terassilla! Itse valitsen istumapaikan sen mukaan, että voin kääntää selkäni sille kaikkein pahiten rehottavalle penkille. Kyllä ne rikat odottaa syksyyn, ei niillä kiirettä ole!:D

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille ihanille kommenteistanne :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.