keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Lapin lumoissa


Meillä ollaan Lappi-fiiliksissä. Kahden viikon kuluttua ollaan jo Rukan lumilla nauttimassa. Reissu on kolmas, joka tehdään perheen kanssa, mutta tälle matkalla hieman jännitysmomentti tuo se, että helpon autojunan sijaan hypätäänkin oman auton kyytiin ja huristellaan koko 800 kilometriä perille asti. No, en kyllä ajomatkan sujuvuudesta ole kovinkaan huolissani. Osan ajasta 4-vuotias varmasti nukkuu ja tuon ikäinen ymmärtää jo, että ensin pitää vähän matkustaa, että päästään perille. Dvd-soittimella, älypuhelimella ja tehtäväkirjoilla päästään varmasti jo pitkälle. Tai toivottavasti edes puoliväliin saakka...

Me miehen kanssa ollaan ihastuttu Lapin tunnelmaan ihan täysin. Tuntureita ei vaan lakkaa ihmettelemästä ja tykkylumiset puut hämmästyttävät aina. Lapissa on jotain kummaa lumoa.

Kaksi aikaisempaa reissua on tehty Leville ja Ylläkselle, joista pidimme molemmista kovasti. Tällä kertaa mennään siis tsekkaamaan Rukan tarjonta. Tarkoituksena on runsaan laskettelun ja pulkkailun lisäksi käydä ainakin Kuusamossa kylpylässä, pienellä vaelluksella tunturissa ja ehkäpä huskysafarilla. Olisi mahtavaa jos revontuletkin näyttäytyisivät, sillä niitä ei emme ole aikaisemmilla reissuilla onnistuneet näkemään.
Molemmilla aikaisemmilla lapin reissuilla olemme poikenneet Äkäslompolossa Konijänkän kotieläintilalla, joka on ihan mahtava paikka vaihteluksi rinteessä ololle. Tilalla on mitä erilaisempia eläimiä, sellaisiakin, joiden ei heti alkuun uskoisi Suomen lapissa viihtyvän. Nyt suunta on eri, joten Konijänkän vierailu jää väliin.

Olisiko teillä antaa vinkkejä kivoista kohteista Rukan suunnalla?
Kuvat Ylläksen ja Levin matkoiltamme. 

8 kommenttia:

 1. Ihanaa, siellä onkin oikein kunnolla lunta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumileikkejä taatusti luvassa. Meillä on aika nihkeesti vielä lunta, mutta Lapissa näyttää riittävän.

   Poista
 2. ihania kuvia! Nyt tulikin oikein kunnon lumen kaipuu. Saataispa sitä vähän enemmän tännekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joo kyllä niissä kunnon lumipenkoissa ja -hangissa on jotakin. Ne vaan kuuluisi talveen. Toisaalta eipä ole tarvinnut huhkia lumitöiden kanssa.

   Poista
 3. Tervetuloa tänne suuntaan ;)

  Jos kaipaatte Kuusamossa kahvila-paikkaa niin keskustassa (joka hiljaisemmaksi koko ajan muuttuu) on pieni kahvila Nina Mimosa (itse väännetyt tuoreet herkut), jonka kyljessä Ecotar putiikki. Sieltä löytyy ihania erilaisia tee makuja :) Ja on siellä muutakin.
  Keskustan liepeille avattu kaksi mukavaa sisustuspuljuakin. OliviaK ja Villa Vanilla.

  Rukalla tykkään itse ainakin Pizzeria Rukasta (onkohan sen niminen). Siellä omaan makuun ainakin isot ja maukkaat kotzonet :) Laittelen myöhemmin jotain jos välähtää mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kiitos paljon vinkeistä. Nämä täytyy käydä katsastamassa :)

   Poista
 4. Kerrassaan ihania kuvia. Levi on ollut koko lapsuuden minulle kuin toinen koti ♡♡♡ eli näitä kuvia katseli erittäin mielelläni. Rukalta en osaa suositella mitään iham perusjuttujen lisäksi :)

  Autolla oon välillä ajanut lasten kanssa yksinkin turusta rovaniemelle. Rankkaa se on mut mukaan vaan paljon videoita, kirjoja, pientä tekemistä ja naposteltavaa. Hyvin se menee :)

  Ihana kun pääsette matkalle ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura :) Ihanaa, että oot saanut viettää lapsena aikaa Levillä. Mä olin ekan kerran vasta aikuisiällä ja nyt on sellainen kutina, että monta Lapinreissua tullaan vielä tekemään. Oot aika sissi kun oot yksin lasten kanssa ajellu noin pitkiä matkoja. Varmaan mekin sitten selvitään :)

   Poista

Kiitos kommentistasi.