keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Puutarhurin palkkapäivä


Alkukesän kitkemiset ja kastelut kantavat hedelmää sananmukaisesti nyt, kun kasvimaa tarjoilee satoaan. Tomaattien kypsyminen avomaalla on kestänyt ihmeen kauan, vaikka sää lämpönsä puolesta hellinyt. Nyt nekin kuitenkin punertuvat jo kauniisti.




Ruokaan normaalisti välinpitämättömästi suhtautuva V:eekin innostuu kasvimaan saaliista. Itse kasvatettu ruoka vaan maistuu paremmalta.





tiistai 30. heinäkuuta 2013

Leikkimökki, vielä hetken


Kuvailin tässä eräänä päivänä leikkimökkiä, joka taitaa muuttaa muotoaan piankin. Suunta taitaa olla enemmän  johonkin autotallityyliin, pienelle pojalle kun on kertynyt omaakin kalustoa jo aikalailla. Joten bye bye mamman pitsit, nyyh. No ehkä äiskälle keksitään joku muu paikka kaikille hempeille tavaroille.












No, aika aikaa kutakin.





sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Pesto


Pestossa yhdityvät lempiherkkuni ja koska kasvilava notkuu basilikaa, päätin tehdä sitä ison satsin kerralla.
Paljon basilikaa, pari desiä pinjansiemeniä, muutama kynsi valkosipulia, pari desiä oliiviöljyä, reilu 100 grammaa laadukasta parmesanjuustoa ja ripaus suolaa.


Yksinkertaisesti hyvää. Täydellistä jo pelkästään tuorepastan kanssa, mutta me syötiin tällä kertaa kaverina myös grillattua kanaa. Toimii.


perjantai 26. heinäkuuta 2013

Kenkätuunaus


Juhlat tulossa, mutta ei mitään asuun sopivia kenkiä. Miten tuttua meille naisille. Kaupoistakaan ei löytynyt pikavilkaisulla sopivia, joten päätin Roskisprinsessan esimerkkiä noudattaen tuunata samaisiin juhliin näin aluksi kengät.
Kenkiä löytyy nurkista vaikka millä mitalla. Nämä ruskeat nahkakengät olivat jääneet tosi vähällä käytölle, varmaankin värinsä vuoksi. Koska niissä ei muuten ollut mitään vikaa, päätin antaa niille uuden elämän, ainakin näihin juhliin, akryylimaalilla.


Akryylimaali oli itselleni ennestään tuntematon tuttavuus, mutta askartelukaupasta ostetulla maalilla voi maalata lähes mitä vain, ja sen pitäisi kestää.
Sutiminen oli helppoa ja maali imeytyi nahkaan nopeasti. Aluksi kauhistuin kirkasta väriä, mutta lopputuloksenna olikin tyylikkään syvän sininen sävy, juuri passeli Love Boat -henkisiin juhliin.




Kenkien tuunausta tulen varmasti kokeilemaan uudelleenkin. Mielessä pyörii jo vanhojen korkkareiden maalaaminen kirkkaan punaisiksi. Lisäksi työn alla on valkoisen keinonahkalaukun maalaaminen samalla sinisen sävyllä. Katsotaan jos siitäkin saisi vielä juhlakelpoisen.



tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kesä palasi


Ja lentomuurahaiset saapuivat. Etupiha kuhisee lentomuurahaisia. Ne ovat valloittaneet koko pihatien ja hakeutuvat hyvin hanakasti kaikkeen vaaleaan. Voi yök. Tämä ilta piti viettää kyllä muualla kuin sisätiloissa, kun nyt monen päivän jälkeen ei niitä villasukkiakaan tarvitsisi. Vaarattomiahan ne ovat siellä pörrätessään, mutta aika ällöttäviä. Parin pureman ja paidan sisästä löytyneen yksilön jälkeen luovutin. Hyvää tilanteessa on se, että parveilun ei pitäisi kestää yhtä tai kahta päivää kauempaa.



Muurahaisten sijaan kukkakuvia ja pelargonipistokkaat. Josko sitä huomenna saisi pihan omaan käyttöönsä.

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Loppukesän tuntua


Tuuli ja viima ovat riepitelleet viime päivinä niin napakasti, että väkisinkin loppukesän haikeus on hiipinyt mieleen. Ei kulu kuin muutama hujaus, että työt, koulut ja päiväkodit alkavat. Ei vielä, huutaa kesänlapsi minussa. Mutta toisaalta, upeita ovat kaikki vuodenaikamme, eikä juuri mikään voita elokuun pimeitä iltoja, jolloin terassilla on kietouduttava villaan ja lämmiteltävä kynttilän valossa.



Ehkä kuluneen ajan perään ei kuitenkaan tarvitse haikailla. Taskuun on talletettu roppakaupalla kesämuistoja sateessa lämmittämään. Ja sitäpaitsi, sääennustus näyttää todellisten kesäkelien palaavan heti huomenna. Ja hellekeleille luvassa onkin siihen sopivaa puuhaa. Ja siihen ei villasukka tarvita.




lauantai 13. heinäkuuta 2013

Puutarhuri lomalla

Heinäkuu. Koko perhe lomalla. Helle. Kesä kauneimmillaan. Teinityttö käy vain kääntymässä kotona reissujensa ja kavereiden näkemisen välillä. Ilo tarttuu, vapaus ja tuuli tukassa. Näin on hyvä.


Lomailtu on sanan täydessä merkityksesssä. Istuttu niillä alkukesällä tehdyillä terasseilla ja nautittu. Se oli tarkoituskin.
Vaan voi kun voisikin olla näkemättä ne rikkaruohot, joita lomailevan puutarhurin kukkapenkit puskevat. Pari penkkiä on katastorifitilassa ja ne saavatkin seurakseen syksyn sateiden saapuessa jotain helppohoitoista ja rikkaruohot alleen peittävää.


Puutarhuri on itselleen armollinen ja yrittää nähdä ne kauniit asiat: nuppujaan availevat liljat ja ruusut, ympärillä aaltoilevat viljapellot, västäräkin poikasten hapuilevat lennot, ja muistaa, että saa elää unelmaansa maalla. Armollisuus itselle on taito, jota opettelen.




maanantai 8. heinäkuuta 2013

Rantapäivä



Viime päiviin on kuulunut paljon veden loisketta, märkiä turkkeja, hiekkaisia varpaita, järviveden kihartamia hiuksia, hienoja kiviä, kuikan huutoja, kepin heittämistä, naurun kiherrystä, paistettuja muikkuja, lämmittävä aurinko ja yllättävän vähän hyttysiä. Täydellisiä kesäpäiviä.






Nyt vuorossa on taas nurmikon leikkuuta ja kukkapenkkien kitkemista kyllästymiseen asti. No, mennään päivä kerrallaan ja tehdään mitä huvittaa. Ja eiköhän tuo mökkilaiturikin taas kohta kutsu.